Kemi
elektro kemi
11. april 2007 af
M-E (Slettet)
Hei, jeg har fået stillet følgende opgave:
et stykke smykkeguld vejer oprindeligt 175 mg, heraf er de 43 mg Kobber
koncentrationen af sølvioner i opløsningen af guldet kan bestemmes ved at måle den elektrokemiske celles elektromotoriske kraft. Denne måles til 69 mV ved 25 Celcius
beregn massen af sølv i det lille stykke guld..
tidligere har jeg beregnet elektrodepotentialet for højre halvcelle til o,7408 V
Jeg synes det er ret svært, og kunne godt bruge lidt hjælp.. min umiddelbare gæt ville være at man skulle finde epotentiale for den ene halvcelle og så isolere koncentrationen.. men kan ikke lige finde ud af det
Uo = Eh - Ev
69 mV = 740,8 mV -Ev
Ev = 671 mV
hvad gør jeg så herfra?
et stykke smykkeguld vejer oprindeligt 175 mg, heraf er de 43 mg Kobber
koncentrationen af sølvioner i opløsningen af guldet kan bestemmes ved at måle den elektrokemiske celles elektromotoriske kraft. Denne måles til 69 mV ved 25 Celcius
beregn massen af sølv i det lille stykke guld..
tidligere har jeg beregnet elektrodepotentialet for højre halvcelle til o,7408 V
Jeg synes det er ret svært, og kunne godt bruge lidt hjælp.. min umiddelbare gæt ville være at man skulle finde epotentiale for den ene halvcelle og så isolere koncentrationen.. men kan ikke lige finde ud af det
Uo = Eh - Ev
69 mV = 740,8 mV -Ev
Ev = 671 mV
hvad gør jeg så herfra?
Svar #1
11. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Opgaven er tidligere gennemgået i nedenstående link.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=322642
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=322642
Skriv et svar til: elektro kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
