Matematik

Parameterfremstilling og ligning

04. april 2004 af kinguroen (Slettet)
Der er givet en parameterfremstilling:
x = e^t
y= 5te^-t, hvor tER

Der skal så redegøres for at kurven har ligningen y = 5 *[(lnx)/x], hvordan skal det gribes and?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2004 af Peden (Slettet)

Uden at kunne huske meget derfra, hvad så med at prøve at insolere t i den øverste og sætte den ind i den nederste?

På den måde får du jo elimineret T'erne

Svar #2
04. april 2004 af kinguroen (Slettet)

Hvis jeg isolere t i x så:
x = e^t <=> t = ln(x),

y = 5 ln(x)* e^[-ln(x)] <=>
y = 5 ln(x) *(-(x)) .. men det er jo ikke det samme, kan ikke lige se hvad jeg har gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2004 af riquelme (Slettet)

e^(-ln(x)) = x^-1 .. så passer det vist

Svar #4
11. april 2004 af kinguroen (Slettet)

e^(-ln(x)) = x^-1 takker! Men hvilken regel har du brugt, kan umiddelbart ikke finde den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2004 af riquelme (Slettet)

potensregnereglerne (a^[b*c] = [a^b]^c) samt at exp(x) og ln(x) er hinandens omvendte funktioner

Skriv et svar til: Parameterfremstilling og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.