Matematik

Gæld - håbløs til matematik:(

11. april 2007 af Skat1 (Slettet)
udgiften: 119000
Helle mangler 50000kr. for at kunne betale udgiften.
hun låner pengene i en bank, som beregner 8% p.a. i rente.
Banken beregner den samlede gæld(lån+rente) over 5år som vist i nedenfor.
1.år - Gæld= 50000,00 rente i %=8% rente i kr.=4000,00 samlet gæld=54000,00
2.år - gæld=54000,00 rente = 8% rente i kr=4320,00 samlet gæld=58320,00
3.år -gæld 58320,00 rente= 8% rente i kr=?
samlet gæld=?
4. år
5. år

- hvordan forsætter jeg videre fra 3år (rente i kr og samlet gæld? + 4 og 5. forstår det virkelige ikke.
håber i vil hjælpe, da jeg er dårlig til matematik :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

Fremskrivningsformlen lyder: Kn=Ko(1+r)^n
Altså for 3. år: 58320(1,08)^1=62985,60.

Håber det hjalp?

Svar #2
11. april 2007 af Skat1 (Slettet)

rente i kr. 58320 ? og samlet gæld=62985,60 ?
er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

renten er de to tal trukket fra hinanden, altså 4665,60

Svar #4
11. april 2007 af Skat1 (Slettet)

nåh, så er den samlet gæld: 6298560.
hvad med 4år.
gæld: 6298560 . rente i &= 8% ik?
hvad er rente i kr?
forstår ikke hvordan du finde frem til det?

Skriv et svar til: Gæld - håbløs til matematik:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.