Matematik
Bestem de værdier af t for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader
11. april 2007 af
Magnemize (Slettet)
vektor a (t,1+t)
vektor b (-t,1+t)
Bestem de værdier af t for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader
jeg havde forestillet mig at jeg kunne opstille en ligning udfra formlen om vinkler mellem vektorer, hvor vinklen "v" så sættes til 60 grader
men ligningen kommer til at indholde 8 t'er så der må være en anden måde!
er der nogen der kan regne ud hvad jeg skal gøre?
vektor a (t,1+t)
vektor b (-t,1+t)
Bestem de værdier af t for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader
jeg havde forestillet mig at jeg kunne opstille en ligning udfra formlen om vinkler mellem vektorer, hvor vinklen "v" så sættes til 60 grader
men ligningen kommer til at indholde 8 t'er så der må være en anden måde!
er der nogen der kan regne ud hvad jeg skal gøre?
Svar #1
11. april 2007 af Darwin (Slettet)
adotb/(\a\\b\)=cos60
(-t^2+(1+t)^2)/(t^2+(1+t)^2)=0,5
osv osv
....
hvad er problemet? ligner en andengradsligning!
(-t^2+(1+t)^2)/(t^2+(1+t)^2)=0,5
osv osv
....
hvad er problemet? ligner en andengradsligning!
Skriv et svar til: Bestem de værdier af t for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
