Matematik
Differentialregning
12. april 2007 af
qw (Slettet)
Om en funktion f oplyses det, at f'(x) = (x+3)(x+1)^2(x-1).
En anden funktion g er bestemt ved g(x) = 3x - e^x.
Grafen for g har en tangent, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.
Mit bud er: Jeg skal helt sikkert bruge y-f(x_0) = f'(x_0)(x-x_0), men hvordan kan jeg ikke helt se. Ærlig talt er jeg på herrens mark mht. denne opgave, så lidt hjælp ville blie værdsat! :)
En anden funktion g er bestemt ved g(x) = 3x - e^x.
Grafen for g har en tangent, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.
Mit bud er: Jeg skal helt sikkert bruge y-f(x_0) = f'(x_0)(x-x_0), men hvordan kan jeg ikke helt se. Ærlig talt er jeg på herrens mark mht. denne opgave, så lidt hjælp ville blie værdsat! :)
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
