Matematik

F´(P)

14. april 2007 af pededrengen (Slettet)
Hejsa,

Sidder her og slås med et eksempel i min lærebog!

ex.)

P(+1) = P(1+0,7(1-P/10)) ---->

F(P) = P(1+0,7(1-P/10))

Så udregner bogen følgende:

F'(P) = (1+0,7(1-P/10))+P(0,7)(-1/10)

Mit spørgsmål er nu, hvordan kommer den frem til den afledede funktion??

....Er det noget med F'(P) = P(+1) + F(P)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2007 af Riemann

Den nemmeste måde at udregne F'(P) på er, at gange parentesen ud og derefter differentiere på sædvanlig vis.

Du kan også bruge reglen for differentiation af et produkt (hvor den produktet af P og (1+0,7(1-P/10)) skal differentieres). Det er tilsyneladende denne måde de har gjort i dig bog.

Når man differentierer et produkt gøres det således.

(f(P)*g(P))'=f'(P)*g(P)+f(P)*g'(P) (*)

I dit eksempel kan du sætte f(P)=P og g(P)=(1+0,7(1-P/10)), så er
f'(P)=1 og g'(P) =(0,7)(-1/10)

Dette kan så indsættes (*) så findes det ønskede (hvis ellers jeg har regnet rigtigt!)

Svar #2
14. april 2007 af pededrengen (Slettet)

Til Riemann:

Hvordan kommer du frem til at g'(P) = (0,7)(-1/10)

g'(P) = (1+0,7(1-P/10)) <=>
g'(P) = ????

Er desværre ingen ørn til at differentiere :-(

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2007 af Riemann

g(P)=(1+0,7(1-P/10))=1+0.7-0.7 *P/10

Når man differentiere forsvinder de konstante led, så vi får:

g'(P)-0.7/10

Svar #4
14. april 2007 af pededrengen (Slettet)


Forstår fint at g(P)=1+0,7-0,7*P/10

Men herefter bliver jeg desværre sat!

Du kunne evt. ikke indføre dine mellemregninger når du går fra g(P)=1+0,7-0,7*P/10 ---> g'(P)= -0,7/10

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2007 af Riemann

når man differentierer en funktion

g(P)=a*P+b
får man
g'(P)=a

Denne regel har jeg brugt. Du kan sætte a=-0.7/10 og b=1+0.7

så fås
g(P)=1+0,7-0,7*P/10

og

g'(P)=a= -0.7/10

jeg håber, at dette gjorde det lidt klarere..

Skriv et svar til: F´(P)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.