Matematik
Højder i trekanter
14. april 2007 af
sdrgaard (Slettet)
Hej i kloge mennesker ;)
Mangler lidt hjlæp med en opgave, så her kommer den:
Beregn højderne i trekant ABC.
a=64 B=67 C=78 A=35
Hjælp tak.... :D
Mangler lidt hjlæp med en opgave, så her kommer den:
Beregn højderne i trekant ABC.
a=64 B=67 C=78 A=35
Hjælp tak.... :D
Svar #1
14. april 2007 af Riemann
lidt hjælp:
Tegn en figur (eller se evt denne figur http://homepage.svendborg-gym.dk/rl/Matematik/UV%20Sinus%20og%20Cosinus/sinusrel1.htm) og overbevis dig selv om, at følgende gælder
h_a = b*sin(C) = c*sin(B)
h_b = a* sin(C) = c* sin(A)
h_c = a*sin(B) = b*sin(A)
(små bogstaver angiver sidelængder og store angiver vinkler)
h_a er højden på siden a.
Tegn en figur (eller se evt denne figur http://homepage.svendborg-gym.dk/rl/Matematik/UV%20Sinus%20og%20Cosinus/sinusrel1.htm) og overbevis dig selv om, at følgende gælder
h_a = b*sin(C) = c*sin(B)
h_b = a* sin(C) = c* sin(A)
h_c = a*sin(B) = b*sin(A)
(små bogstaver angiver sidelængder og store angiver vinkler)
h_a er højden på siden a.
Skriv et svar til: Højder i trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
