Matematik

Kort grundlæggende spørgsmål til Krydsvektor

15. april 2007 af Merit-HB (Slettet)
Jeg har en opgave hvor jeg skal udregne arealet af et parallelogram i rummet.

Dette areal skulle jeg kunne regne ud som værende krydsproduktet af de to vektorer som parallelogrammet bliver udspændt af. Lad os sige at parallelogrammet udspændes af vektorA og vektorB

VektorA x VektorB = Arealet af parallelogrammet - Det siger min formelsamling i alt fald, omend der er numeriske tegn rundt om dette begreb.

Mit spørgsmål er så, hvordan i alverden kan det være arealet?

Fordi når jeg regner VektorA x VektorB ud får jeg blot en ny vektor, som vi kan kalde vektorC

Jeg har vel brug for et nummer for at betegne arealet, vel ikke en vektor?

Hjælp !

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af Wrune (Slettet)

det er længden af den vektor som er arealet for paralellogrammet som udspænder sig mellem de 2 vektorer

mvh Wrune

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af mathon

"...omend der er numeriske tegn rundt om dette begreb"

det er her "hunden ligger begravet".

parallellogrammets areal er den numeriske værdi af - det vil sige længden af - krydsproduktvektoren!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2007 af mathon

|vektor_a x vektor_b| = [a*sin(v)]*b =
højde x grundlinje

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2007 af Wrune (Slettet)

hehe logisk nok... men nu kan en vektor jo heller ikke have negativ længde :D

mvh Wrune

Skriv et svar til: Kort grundlæggende spørgsmål til Krydsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.