Matematik

Lysintensitet

15. april 2007 af Hami-D (Slettet)
Når lys trænger igennem vand i en sø, aftager lysintensiteten jo dybere man går ned. For en ren og klar sø gælder, at lysintensiteten L er bestemt ved:

L = 100 * 0,69x

x er dybden målt i meter under søens overflade.

bestem lysintensiteten i 2,5 meters dybde. (den har jeg lavet)

bestem hvor mange procent lysintensiteten afteger når dybden forøges med 1 meter (den har jeg også lavet)

hvor meget skal dybden forøges hvis lysintensiteten skal aftage med 75%?

Nogen der kan hjælpe med den sidste opgave?

Svar #1
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Please hjælp er under tidspres.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af mathon


L = 100 * 0,69x

er forkert da 100 * 0,69x = 69x er voksende!!!!

mener du 100 * 0,69^x?

Svar #3
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Ja ups ja hov mig der har lavet en lille fejl..

L = 100 * 0,69^x

Svar #4
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

#2

Ved godt jeg har fået meget hjælp idag, men kan ikke finde ud af opgaven seriøst.

Svar #5
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

a) Når lys trænger igennem vand i en sø, aftager lysintensiteten jo dybere man går ned. For en ren og klar sø gælder, at lysintensiteten L er bestemt ved:

L = 100 * 0,69^x

x er dybden målt i meter under søens overflade.

Jeg skal her bestemme lysintensiteten i 2,5 meters dybde.

Det gør jeg ved at indsætte 2,5 ind i formlen i stedet for x.

L = 100 * 0,69^2,5 = 39,55

b) Dybden forøges med 1 meter nu og jeg skal nu finde ud af hvor mange procent lysintensiteten aftager.

Når dybden forøges med 1 meter siger man bare 2,5 + 1 = 3,5.

Nu sætter jeg 3,5 ind i førnævnte formel.

L = 100 * 0,69^3,5 = 27,29

Nu skal jeg finde ud af hvor mange procent den aftager.

39,55 – 27,29 = 12,26

12,26 / 39,55 * 100 = 30,998 % ˜ 31 %

Når man ganger med 100 får man det i procent.

c) Hvor meget skal dybden forøges, hvis lysintensiteten aftager med 75 %?

Jeg finder ud af hvor mange meter den aftager på 1 % og ganger derefter med de 75 %.

12,26 / 31 * 75 = 29,66


Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=39802

Svar #7
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Er du sindsyg det ser indviklet ud? har du selv lavet det? jeg kan jo ikke bare kopiere det. eller? hehe flot arbejde må jeg sige.

Skriv et svar til: Lysintensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.