Matematik
ligning
15. april 2007 af
hamlet (Slettet)
Hej...kan nogen hjælpe mig med, hvordan denne skal løses (noget med radianer for at løse den, tror jeg?)
f(x)= 2+1,5*sin(x).
a) Bestem funktionens største og mindsteværdi.
Desuden er jeg også lidt i tvivl om denne:
b) sin(x)= -0,3 (hvor x er mellem 0 og 2pi)
Her har jeg fået x1 = sin^-1(-0,3) = - 0,304 - men kan dette være rigtigt da x skal være over 0??
x2= 2pi -(-0,3,446) = 9,729
Ingen af disse to x-værdier jeg har beregnet ligger i det rigtige interval, hvad gør jeg galt???
På forhånd tak.
f(x)= 2+1,5*sin(x).
a) Bestem funktionens største og mindsteværdi.
Desuden er jeg også lidt i tvivl om denne:
b) sin(x)= -0,3 (hvor x er mellem 0 og 2pi)
Her har jeg fået x1 = sin^-1(-0,3) = - 0,304 - men kan dette være rigtigt da x skal være over 0??
x2= 2pi -(-0,3,446) = 9,729
Ingen af disse to x-værdier jeg har beregnet ligger i det rigtige interval, hvad gør jeg galt???
På forhånd tak.
Svar #1
15. april 2007 af Esbenps
Jeg vil lige minde om, at sinus- og cosinusfunktioner er periodiske. Husk på, at sin(x) = sin(x+n*2PI), hvor n er et helt tal. Prøv at regne dine ting igennem en gang til, hvor du tænker over dette. Du kan sætte en værdi for n så dit resultat kommer til at ligge i dit interval...
For eksempel:
sin(5x) = 0 <=> 5x = n*PI
Der vil derfor være uendeligt mange løsninger til denne ligning; nemlig en for hvert n.
For eksempel:
sin(5x) = 0 <=> 5x = n*PI
Der vil derfor være uendeligt mange løsninger til denne ligning; nemlig en for hvert n.
Svar #2
15. april 2007 af hamlet (Slettet)
jeg kan ikke rigtig forstå det med n - jeg ved da ikke hvad for tal jeg skal sætte n til for at finde løsning, det er vel ikke en ''gætteløsning''. Kan du ikke prøve at vise mig hvordan du ville udregne den, jeg kan ikke se det for mig:(
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
