Matematik
uligheder (9. klasse)
15. april 2007 af
Alkymisten (Slettet)
Sidder her med nogle stykker, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af!
Opgaven lyder således:
Find løsningsmængden af:
a. 4-0,5x>5
Dette er blot ét af stykkerne. Er der ikke nogle der kan hjælpe mig med at løse det? Hvordan gør jeg? Hvad starter man med? Hvad er løsningsmængde i det heletaget!?
Opgaven lyder således:
Find løsningsmængden af:
a. 4-0,5x>5
Dette er blot ét af stykkerne. Er der ikke nogle der kan hjælpe mig med at løse det? Hvordan gør jeg? Hvad starter man med? Hvad er løsningsmængde i det heletaget!?
Svar #1
15. april 2007 af bluegambler (Slettet)
løsningsmængden: Find de talværdier der indgår i løsningen af uligheden!
Svar #2
15. april 2007 af cute_tiger (Slettet)
Løsningsmængden er hvad x skal være for at dette går op..
Man starter med at løse den
4-0,5x>5 Man kan flytte alt det uden x'er over på den ene side, 4-0,5x>5 <=> -0,5x>5-4 <=> -0,5x>1, når man så dividerer eller ganger med et negativt tal, skal man "vende" ulighedstegnet: -0,5x>1 <=> x<1/(-0,5)
Man starter med at løse den
4-0,5x>5 Man kan flytte alt det uden x'er over på den ene side, 4-0,5x>5 <=> -0,5x>5-4 <=> -0,5x>1, når man så dividerer eller ganger med et negativt tal, skal man "vende" ulighedstegnet: -0,5x>1 <=> x<1/(-0,5)
Svar #3
15. april 2007 af stud.med (Slettet)
Ligningen 4-0,5x skal være større end 5 (kan huske vi lærte begrebet krokodillenæb om "større end" tegnet og at krokodillen altid vil æde det største)
Anyways, du skal simpelthen bare få ligningen 4-0,5x til at give et tal større end 5, altså finde det x maximum skal være for at ligningen passer.
For at finde det x maximum skal være for at ligningen passer kan du flytte rundt på formlen så:
4-0,5x=5 bliver -0,5x = 5-4 bliver x = 5-4/-0,5 bliver x = -2
Det betyder hvis du smider -2 ind på x's plads får du ligningen til at blive 5. Så x skal altså være mindre end -2:
Resultat x<-2
Anyways, du skal simpelthen bare få ligningen 4-0,5x til at give et tal større end 5, altså finde det x maximum skal være for at ligningen passer.
For at finde det x maximum skal være for at ligningen passer kan du flytte rundt på formlen så:
4-0,5x=5 bliver -0,5x = 5-4 bliver x = 5-4/-0,5 bliver x = -2
Det betyder hvis du smider -2 ind på x's plads får du ligningen til at blive 5. Så x skal altså være mindre end -2:
Resultat x<-2
Skriv et svar til: uligheder (9. klasse)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
