Matematik

Kvadratrod

16. april 2007 af Izabella (Slettet)
Hvis jeg nu har -64, hvordan tager jeg så kvadratroden af det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2007 af Sicma (Slettet)

Det kan du ikke indenfor de reelle værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2007 af BKgaard (Slettet)

Tager kvadratroden af 64. Du skriver + - foran kvardratrodstegnet. Altså du skriver + - kvadratrod 64 og gør opmærksom på, at der kan være en positiv eller negativ løsning, måske begge er løsninger alt efter hvilket problemstilling du har. Det skal du undersøge og evt. begrunde hvorfor kun den ene er løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2007 af BKgaard (Slettet)

men som #2 siger, så kan du ikke tage kvadratroden af -64. Det er der ingen løsning til.

Svar #4
16. april 2007 af Izabella (Slettet)

Jeg har at x= -22 + eler - kvadr. "-64" / 2 ,

skal jeg så bar skrive x= 7 og 15 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2007 af Bucko (Slettet)

Altså hvis jeg forstår det rigtigt så har du (skrevet med ord)

x = minus 22 og/eller x = minus kvadratrod -64/2 ?

Lige umiddelbart må det jo være det samme som:

x = minus 22 og/eller x = kvadratrod -64/2


Oder ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2007 af Bucko (Slettet)

Rettelse


...må være det samme som:

x = minus 22 og/eller x = kvadratrod 64/2

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Disse aritmetiske operationer bruges også i "Mental Mathematics".

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2007 af gibbon123 (Slettet)

Jeg tror, du har fat i løsningen på en andengradsligning?

X = -b plus eller minus kvadratroden af d* og det hele divideret med 2a ?

*d=b^2-4ac

I så fald har ligningen ingen løsning og du kan skrive L = Ø, altså at løsningsmængden er tom.

Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.