Matematik
Kan du spotte min regnefejl, kort
16. april 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Dette er en viderførelse af opgaven fundet herinde -
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=331397
Kort sagt er det en opgave hvori jeg skal løse hvad der bliver en andengradsligning efter noget isolation.
Min start ligning er
700= 0,00048*N(2500-N), hvoraf jeg skal finde N
Jeg begynder
700/0,00048=-N^2+2500N =>
-N^2+2500N-(700/0,00048)= 0
Og det er vel en andengradsligning som bare skal løses
d= 2500^2-(4*-1*(700/0,00048) = 12083333,33
Allerede her synes jeg det ser ret sløjt ud, og jeg har regnet videre og har indsat mit D
og har endt med at X_1 = 138,1942707 , hvilket ikke passer med min oprindelige ligning
Da mit X_1 indsat i den første ligning ikke giver 700, må jeg have lavet en fejl.
Halp !
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=331397
Kort sagt er det en opgave hvori jeg skal løse hvad der bliver en andengradsligning efter noget isolation.
Min start ligning er
700= 0,00048*N(2500-N), hvoraf jeg skal finde N
Jeg begynder
700/0,00048=-N^2+2500N =>
-N^2+2500N-(700/0,00048)= 0
Og det er vel en andengradsligning som bare skal løses
d= 2500^2-(4*-1*(700/0,00048) = 12083333,33
Allerede her synes jeg det ser ret sløjt ud, og jeg har regnet videre og har indsat mit D
og har endt med at X_1 = 138,1942707 , hvilket ikke passer med min oprindelige ligning
Da mit X_1 indsat i den første ligning ikke giver 700, må jeg have lavet en fejl.
Halp !
Skriv et svar til: Kan du spotte min regnefejl, kort
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
