Matematik

y'. Hjælp til forståelse

17. april 2007 af Sannaen (Slettet)
Hejsa allesammen. Jeg sidder med en del opgaver af denne art, jeg virkelig ikke kan forstå.
Hvis nogle af jer ville forklare udregningsmetoden udfra et eksempel, ville jeg blive meget glad.

2. find y’ når y er lig med
a)( x + 1 ) / x
b)( 3x ^ 2 ) - 7x + 14
c)Sin(3x)
d)( e ^ 5x ) + ( e ^ 4x )
e)3e ^ 3x

6. Find første og anden derivative af hver af de følgende ligninger
a)2x ^ 2
b)4x ^ 3
c)( 8x ^ 7 ) – ( 5x ^ 2)
d)1 / x

7. Find (location and nature) af maxima og manima af
y = ( 2x ^ 3 ) + ( 15x ^ 2 ) – 84x

9. Find gradienten af y i det nøje angivne punkt
a) y = 3x + x ^ 2 x = -1
b) y = 4cos(3x) + ((sin(4x) / 2) x = 0.5
c) y = ( 3e ^ 2x ) – ( 2e ^ -3x ) x = 0.1



Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af Merit-HB (Slettet)

For det første kan derivative siges som "afledte" på dansk

hmm

til a) skal du differentiere den som to funktioner divideret med hinanden, hvoraf funktionerne er

f(x) = x+1 og g(x)= x

b) b differentieret er

(3x^2-7x+14)'= 6x-7

Det her er helt vildt let, det eneste du skal chekke er differentiationsregler og så kører du ellers derfra

c) kan ikke huske præcist hvordan Sin differentieres så springer over her

d) (e^5x+e^4x)' = 5e^5x+4e^4x

e) (3e^3x)'= 9e^3x

Jeg bliver nød til at smutte så kan ikke nå de sidste, men det meste er vidst egentligt bare differentiations regler og så er det nem kørsel derfra

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2007 af Esbenps

c) sin(3x) differentieret giver 3cos(3x). Almindelig sammensat funktion, hvor der ganges med det differentierede indhold.

Den nederste opgave synes jeg ikke giver nogen mening. Jeg er næsten helt sikker på, at de mener den afledede igen. Så er det bare at differentiere og indsætte x-værdien.

For at bestemme maksima og minima, skal du differentiere og sætte lig 0 og så løse den ligning.

Svar #3
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)

Tak #1 og #2 (: !! Nu forstod jeg opgave 2 !
Bare ikke helt a'eren ( a)( x + 1 ) / x ), den er lidt for simpel til at være nem, hvis I forstår..
Giver det bare 1 Eller hva?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2007 af Merit-HB (Slettet)

For at løse opgave 2, som vi kalder 1a da det er den første du har skrevet:

1a)

Din funktion lyder (x+1)/x

Først skal vi analysere funktionen, og gøre os klart præcist hvad det er funktionen består af, så vi ved hvordan den skal differentieres.

Du har (x+1), dette er en funktion. Og (x+1) bliver divideret med x, hvilket også er en funktion. Det fulde stykke lyder

(x+1)/x , altså er det en funktion, den kalder vi f(x), divideret med en anden funktion, den kalder vi g(x).

Der er en præcis differentierings formel til løsning af to funktioner divideret med hinanden, den lyder sådan her:

(f(x)/g(x))' = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/ (g(x))^2

I dit tilfælde er f(x)= x+1 og g(x)= x

vi differentierer så som formlen siger ovenover

1*x-(x+1)*1/x^2 = 1/x^2

Svar #5
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)

#4 Så... Det passer ikke at

f(x) = x^(-1)
f'(x) = (-1)*x^(-1-1) = (-1)x^(-2)
f''(x) = (-1)*(-2)*x^(-2-1) = 2*x^(-3) = 2/x^3

Skriv et svar til: y'. Hjælp til forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.