Fysik
Kort enkel forklaring af ligning
18. april 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa (: Jeg skal lave en forklaring til denne ligning, men ved ikke helt, hvad jeg skal skrive der..
Altså jeg skal bevise at x = V*t = y = ax + b
V = x/t <=> x = V*t (+0)
= y = ax + b
Ligningen viser lydens hastighed.
x er den "rejste vej" i m og t er "tiden for rejsen" i sekunder. V er så lydens hastighed i m/s
Y=ax+b er ligningen for min graf
Altså jeg skal bevise at x = V*t = y = ax + b
V = x/t <=> x = V*t (+0)
= y = ax + b
Ligningen viser lydens hastighed.
x er den "rejste vej" i m og t er "tiden for rejsen" i sekunder. V er så lydens hastighed i m/s
Y=ax+b er ligningen for min graf
Svar #1
18. april 2007 af Teazy (Slettet)
Det vides inden for fysikken at der ved lysudbredelse er tale om proportionalitet. Dvs., at den strækning, s/x, som lyden har bevæget sig er proportionel med den tid, t, lyden har taget om at tilbagelægge strækningen.
Ved ik hvad du vil med y = ax+b, da der er tale om proportionalitet
Ved ik hvad du vil med y = ax+b, da der er tale om proportionalitet
Svar #2
18. april 2007 af Sannaen (Slettet)
#1 som sagt er y=ax+b ligningen på en graf. En graf som viser mine målinger af lydens hastighed.
V = x/t <=> x = V*t (+0)
= y = ax + b
x er den "rejste vej" i m denne sættes lig med y
t er "tiden for rejsen" i sekunder denne sættes lig med b
V er så lydens hastighed i m/s og denne sættes lig med ax
V = x/t <=> x = V*t (+0)
= y = ax + b
x er den "rejste vej" i m denne sættes lig med y
t er "tiden for rejsen" i sekunder denne sættes lig med b
V er så lydens hastighed i m/s og denne sættes lig med ax
Svar #3
18. april 2007 af Teazy (Slettet)
ja men ved lydudbredelse er der tale om proportionalitet så b = 0
Skriv et svar til: Kort enkel forklaring af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
