Matematik

Statistik - bionormalfordeling

18. april 2007 af daque (Slettet)
Hej..

Jeg skal løse følgende:
I en virksomhed produceres emner, der kan klassificeres som defekte og ikke-defekte. Lad X= `antal defekte i en stikprøve på n = 100`

Hvilken fordeling følger X?
Jeg har skrevet at x følger fordelingen for bionormal fordelingen, da der er tale om to udfald, nemlig x og komplementær mængden til x.

Bestem P(P^ > 0,10) når p=0,05

Bestem P(P^ > 0,00) når p=0,10

Hvordan bestemmer jeg ovenstående? Kan ikke helt finde ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2007 af Madsst (Slettet)

Jeg tror du mener binomialfordelingen. Og ja, det er en binomialfordeling fordi der kun findes to udfald. Samtidig er det rimeligt at to på hinanden følgende hændelser er uafhængige.

Hvad er P^ ?

Svar #2
18. april 2007 af daque (Slettet)

P^ er P hat..

Det vil sige:

Bestem P(P^ > 0,10) når p=0,05
Bestem sandsynligheden for at p hat er

Bestem P(P^ > 0,00) når p=0,10

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2007 af Madsst (Slettet)

Altså gennemsnittet.
P(X/100>0,1)=P(X>10)=
summen fra k=0 - 10 af P(X=k)=0,05^k(1-0,05)^(10-k)
og tilsvarende for den anden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2007 af Madsst (Slettet)

Hov - det er selvfølgelig 1 minus den sandsynlighed fundet ovenfor.

Skriv et svar til: Statistik - bionormalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.