Matematik

Nem ligning

20. april 2007 af Tdd-girl (Slettet)
Eller nem er den jo ikke når jeg ikke kan finde ud af den.

Men jeg skal finde x i denne ligning:

100 = 320/x+1,5 +18

Jeg får x til 2,6 men har fået at vide at det er forkert.


Så hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2007 af mathon


står der

100 = 320/x+......1,5 +18

eller

100 = 320/(x+1,5) +18

måske ligger problemet her?

Svar #2
20. april 2007 af Tdd-girl (Slettet)

Nummer to, altså 100 = 320(brøkstreg) x+1,5 +18

Under brøkstregen står der x+1,5

Mvh TDD

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2007 af allan_sim

#0.
Prøv at vise hvad du gør - så er det lidt lettere for os at svare på, hvad du gør forkert....

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2007 af mathon

100 = 320/(x+1,5) +18

træk 18 fra på begge sider

100-18 = 320/(x+1,5)

82 = 320/(x+1,5)
eller

82/1 = 320/(x+1,5)

"vend" brøkerne på begge sider

1/82 = (x+1,5)/320

gang med 320 på begge sider

320/82 = x+1,5

3,90244 = x+1,5

træk 1,5 fra på begge sider

3,90244-1,5 = x

x = 2,40244

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2007 af CPC (Slettet)

Hvis ligningen hedder

100=(320/x)+1,5+18
er x= 3,98

eller hvis den hedder
100=320/(x+1,5)+18
er x=2,40

og hvis den hedder
100=320/(x+1,5+18)
x= -16,3

Læs din opgave igen, og sammenlign ligningen, så du er sikker på at du regner på den rigtige opgave..

Skriv et svar til: Nem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.