Fysik

opgave.

20. april 2007 af hidden (Slettet)


En transformer tilsluttes en spænding på 2,30 kV som transformeres til 115V.

Hvor mange vinderinger er der på primærspolen, hvis der er 80 vindinger på sekundærspolen?

hvis man får 4 er det så rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2007 af mathon


N_p/N_s = U_p/U_s

N_p/80 = 2300V/115V

N_p = 80*2300/115 = 1600


så - NEJ!

Skriv et svar til: opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.