Matematik
division i hovedet
21. april 2007 af
shafh (Slettet)
Hej.
Jeg skal igang med at dividerer lidt i hovedet:
http://peecee.dk/?id=40837
Men det bliver vist ikke rigtigt...
Hvad gør jeg galt?
Brøken ser sådan ud:
http://peecee.dk/?id=40839
Udregningerne som jeg linker til øverst har jeg tegnet. Hvordan kan jeg lave sådanne udregninger i LaTex?
Jeg skal igang med at dividerer lidt i hovedet:
http://peecee.dk/?id=40837
Men det bliver vist ikke rigtigt...
Hvad gør jeg galt?
Brøken ser sådan ud:
http://peecee.dk/?id=40839
Udregningerne som jeg linker til øverst har jeg tegnet. Hvordan kan jeg lave sådanne udregninger i LaTex?
Svar #1
21. april 2007 af Bumster (Slettet)
forstår ikk din måde at dele op.... men kan prøve min måde...
Er selv først lige begyndt at lege med LateX, så lige det spørgsmål ved jeg ikke...
altså brøken ser fra start sådan ud:
(-3x^2+2x+8)/(2x^2+2x+8) ...
starter med tælleren og omskriver lidt
=> (-3x^2+2x+8)= (x-2)(-3x-4)
nævneren:
=> (2x^2+2x+8)=(2x+1)(x-2)
samler jeg dem, så får jeg:
(-3x-4)/(2x+1)
Håber det hjælper lidt.
Er selv først lige begyndt at lege med LateX, så lige det spørgsmål ved jeg ikke...
altså brøken ser fra start sådan ud:
(-3x^2+2x+8)/(2x^2+2x+8) ...
starter med tælleren og omskriver lidt
=> (-3x^2+2x+8)= (x-2)(-3x-4)
nævneren:
=> (2x^2+2x+8)=(2x+1)(x-2)
samler jeg dem, så får jeg:
(-3x-4)/(2x+1)
Håber det hjælper lidt.
Skriv et svar til: division i hovedet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
