Kemi
haster!
21. april 2007 af
larena (Slettet)
Hej...
Jeg skal have hjælp til opgaven med energilagring a)
man har et cellediagram og man ved at koncentrationerne af stofferne i venstre halvcelle er [V2+] = 0,77 M og [V3+] = 0,80 M
man skal beregne elektrodepotentialet for den venstre halvcelle.
tak på forhånd.
Jeg skal have hjælp til opgaven med energilagring a)
man har et cellediagram og man ved at koncentrationerne af stofferne i venstre halvcelle er [V2+] = 0,77 M og [V3+] = 0,80 M
man skal beregne elektrodepotentialet for den venstre halvcelle.
tak på forhånd.
Svar #1
22. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at opskrive den tilhørende halv-celle reaktion og find standard elektrodepotentialet for denne.
Reaktionen er i proncippet følgende:
Ox + ne- -> Red
Du beregner herefter elektrodepotentialer v.h.a. Nernsts ligning hvor:
E = E0 - (RT/nF)*log([Red]/[Ox])
hvor [Ox] og [Red] er den molære koncentration af specierne på henholdsvist oxideret og reduceret form.
Reaktionen er i proncippet følgende:
Ox + ne- -> Red
Du beregner herefter elektrodepotentialer v.h.a. Nernsts ligning hvor:
E = E0 - (RT/nF)*log([Red]/[Ox])
hvor [Ox] og [Red] er den molære koncentration af specierne på henholdsvist oxideret og reduceret form.
Skriv et svar til: haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
