Debat

6 i idræt!

08. april 2004 af sclk (Slettet)
Jeg har lige fået mit allerførste 6-tal - i idræt! Og så er det bare, jeg overvejer, om jeg egentlig synes, at det er fair. Har et gennemsnit på ca. 9,5, så 6-tallet pynter ikke just.
Jeg mener ikke, at man kan lære sig selv at kunne lide at spille bold og lade være med at være bange for bolden. Det er MEGET svært ligepludselig at skabe en motorisk sans. I de boglige fag vil jeg mene, at man har en mere reel chance for at indøve de færdigheder, der skal til for ikke at få 6, hvorimod det er sværere i fag som idræt, musik og billedkunst. Man får vel heller ikke 6, hvis man ikke kan synge eller ikke kan tegne?
Ville bare lige høre, om I er enige eller uenige med mig i dette?

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

jamen karaktererne i musik, idræt og billkunst tæller også kun halvt, så det trækker jo ik helt vildt meget ned i dit gennemsnit.....jeg er selv vildt dårlig til idræt men det påvirker da ik mit snit.....Ta det roligt...et gennemsnit på 9,5 erjo vildt flot!

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2004 af darkseer (Slettet)

min erfaring siger at idræts karaktere er generelt uretfærdige. men de tæller jo også kun halvt på dit endelige bevis.

Svar #3
08. april 2004 af sclk (Slettet)

det er heller ikke så meget fordi jeg bange for at det vil trække mit snit vildt meget ned - det er mere bare princippet i det, eftersom jeg som sagt ikke synes, at jeg kan gøre noget for at ændre karakteren, og karakterer burde vel være noget man har en reel chance for at gøre noget ved!?? Ike?

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2004 af darkseer (Slettet)

man burde jo kunne gøre noget ved det. I spiller vel ikk bold hele tiden :). Man plejer fx altid at have et opvarmningsprogram på et eller andets tidspunkt, her plejer man at kunne score højt.

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2004 af erdos (Slettet)

Idrætslærerne går (eller skal gå) meget op i, hvor engageret man er... Så prøv at virk oplagt og hav gå-på-mod!

Men giver folk ret i at karaktererne er latterlige... Er der andre end mig, der er trætte af idrætslærere, som synes de er så skide dygtige? For eksempel er jeg ret skrap til fodbold, og når idioten så står i mål og råber, skriger og klokker i det, så går jeg simpelthen amok... Han skal fandeme ikke forsøge at rette på mig, det overlader jeg til min træner, når han selv er røv dårlig. Men det er nu godt at jerndupper og glidende tacklinger er opfundet - det var en god dag!!

Svar #6
08. april 2004 af sclk (Slettet)

Vi lavede opvarmningsprogram i 1.g, så det kan jeg ikke bruge til meget i år - var også med en helt anden lærer. Og nej, vi spiller ikke bold ALTID kun næsten altid.
Og mht. gå-på-modet så er det svært at være ret engageret i noget, som man er håbløst elendig til. Irritationen og tårerne ligger langt tættere på end trangen til at være engageret og gå-på-modet forsvinder efterhånden i og med, at man indser, at man bare ikke kan ramme den satans bold.. men sådan er det nok bare:)

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. april 2004 af krelle (Slettet)

Idræt i gymnasiet er jo til at lukke op og skide i. Jeg kan simpelthen ikke se hvilke argumenter der skulle være for at have det. Jeg tvivler på at det får folk til at dyrke mere sport i fritiden, og 2 timers idræt om ugen(dvs. lidt over 1 time) giver jo ikke noget. Så lusk dig igennem med dit 6-tal, og hav god samvittighed. Det er nok ikke det 6-tal der betyder at du ikke kan komme ind på dit drømmestudie.

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... dit problem er nok helt sikkert dit engagemen så, og dog, jeg har altid hadet det fag men udtalte mig kun positivt og/eller neutralt om det... og fik 7... okay, ved godt at jeg ikke gav 112%, men jeg var da på ingen måde sløv-sløv-sløv. Der er osse så mange på gymnasie gym holdene at de ikke har styr på det overhoved. efter et helt år, kendte de staig kun en håndfuld navne... skod. men fuck nu det. på htx er gymna ikke obligatorisk *gnæg*

Brugbart svar (1)

Svar #9
08. april 2004 af julletulle (Slettet)

kender det godt, men dit snit kan tåle det. så ta det roligt

Brugbart svar (1)

Svar #10
08. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg er helt enig med sclk og resten af flokken! Alle afskygninger af idræt, musik og billedkunst i gymnasiet burde være valgfag. Mine idrætslærere giver karakter efter, hvem de bedst kan lide. Selv den overvægtige pige på 130 kg med 80% fravær i idræt, og som ikke deltager, når hun er der, får 9, mens jeg (som er temmelig dårlig - det skal siges, men bedre end hende) ligger på 6 til 7. Idrætslærere tror, at skalaen hedder {9,...,7} og ikke {00,...,13}.

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. april 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Et meget sjovt eksempel er en fra min klasse der havde meget højt fravær i idræt (stort set aldrig kom) i hele første del af 3.G. Hun fik 9, selvom lærene stort set ikke havde set hende. Da hun så faktisk begyndte at komme til timerne (de der gyldne 10% skal jo overholdes :P) gik hun ned til 8..

Brugbart svar (1)

Svar #12
08. april 2004 af madsbs (Slettet)

Hmm giver mbipsen ret; de nævnte fag burde være valgfrie. Dog vil jeg mene, at lidt motion i løbet af skoleugen ikke skader, men så kan man evt. lade være med at bedømme i faget, altså lade være med at give karakterer. God debat, der er sat i gang her.

Brugbart svar (1)

Svar #13
08. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ja, man kunne starte hver morgen med et opvarmningsprogram à 15 minutter, og så måtte den øvrige idræt være valgfri. Så kunne mindre idrætsinteresserede sjæle have mulighed for flere mellemniveaufag.

Brugbart svar (1)

Svar #14
08. april 2004 af Kasper G. (Slettet)

Ja karakterene der bliver givet i idræt kan man ikke altid forstå... Kan huske i 1.G, at en dreng fik 9, selvom aldrig havde deltaget, pga. en skade eller andet. Dette vagte ikke tilfredshed hos de fleste som fik 8.

Jeg vil give kalle ret i at der er mange idræts lærer der tror de kan det hele. Dette forbedrede sig dog, da jeg valgte idræt på mellemniveau, her lader vores lærer, de elever der er gode til de respektive idrætter overtage undervisningen mere eller mindre.

Brugbart svar (1)

Svar #15
09. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

#12 - det med at droppe karaktergivningen ved jeg ikke om er udelt smart. Går på htx hvor det er valgfrit og uden hverken karakterer eller mulighed for eksamen. Folk er fuldstændig ligeglade med faget. de kommer hvis de har lyst, laver hvad de vil (spiller lidt batminton, håndbold eller fodbold) og smutter igen. det eneste der er er fraværet der skal holdes nede hvilket klares ved at komme kl. 8 og gå 10 over eller få en anden til at gi en et kryds. hvis folk har lektier ka de lave dem... det lyder meget hyggeligt men jeg tror det er begrænset hvad de får lært.

Brugbart svar (1)

Svar #16
09. april 2004 af Garfield (Slettet)

sclk

varm karma Lasse

Svar #17
09. april 2004 af sclk (Slettet)

ja, jeg kan jo kun sige, at jeg går ind for at droppe idræt.
Og det med, at man får motion, holder altså som regel heler ikke i virkeligheden. Hvis man er skide god til fodbold eller det der nu spilles, ja, så får man da motion, men så spiller man sikkert også fodbold i fritiden og har begrænset brug for denne motion. Hvis man ikke kan finde ud af spillet, løber man ikke ret meget efter bolden og får ikke ret meget motion.

#16( og måske andre?)
Det handler egentlig ikke om at jeg synes at jeg er bedre end til 6. Eller dvs. det kan jeg ikke rigtig bedømme jeg rammer af og til bolden, og klassekammerater mente ligefrem at der havde været tale om en forbedring indenfor mine volley-evner i løbet af de sidste gange. Det handler bare om at jeg ikke synes, at jeg har en reel mulighed for at forbedre min karakter - jeg kan ikke være mere engageret for jeg synes kun sjældent at det er en lille smule sjovt. Jeg viser altså lidt engagement. Jeg synes bare at det er irriterende at få et 6-tal, som eg ikke føler at jeg kan gøre noget ved.
Forresten kom jeg lige i tanker om, hvorfor hun nu pludselig giver mig 6 - det må simpelthen være fordi jeg ramte hende i hovedet med en bold - tror ikke at mine idrætslige evner er blevet værre i løbet af det sidste stykke tid, så det må være det. Idrætslærere er for dumme :)

Brugbart svar (1)

Svar #18
09. april 2004 af EpoLulu (Slettet)

Personligt mener jeg, at idræt er et vigtigt fag. Det er med til at udvikle en, og så tæller det som sagt ovenfor "kun" 1/3. Man bliver bevidst om sin krop - og får to timer "forærende", hvor man kan røre sig.

Brugbart svar (1)

Svar #19
09. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Personligt mener jeg, at latin er gymnasiets vigtigste fag, fordi det giver en vigtig grammatisk kunnen. Derfor kan det godt være indskrænket til at være valgfag (for matematikere), så dem, der ikke ønsker det, kan vælge det fra.

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... der er jo osse det aspekt med teorien i idræt. Selvom du ikke bryder dig synderlig meget om at røre dig kunne du vel være teoretosk entusiastisk... hvis du er typen der bryder sig om teori... altså ka da huske vi havde en del om muskler og sådn ngt... men det er måske kun i 1. g?

Forrige 1 2 3 4 5 Næste

Der er 90 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.