Kemi

Osmose, kemi opg. 6.25

23. april 2007 af Einsteinium (Slettet)
Hejsa. Sidder og prøver at lave kemiaflevering, men der er to spørgsmål jeg er gået kold i :
Man har opløst 0,456g af renfremstillet propansyre i 500mL vand, t = 25 grader.

Propansyre er delvist protolyseret, og man måler en værdi for det osmotiske tryk til 0,351 bar.

d) Beregn ud fra målingen af det osmotiske tryk pKs

Opløsningen af propansyre i vnad blandes med 50,0mL ,0105M NaOH-opl

e) pH?

Håber nogen kan hjælpe! Skal afleveres onsdag.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2007 af frodo (Slettet)

d)
du kender den formelle koncentration c.

Ydermere: p=RT*[X], hvor [X] er den totale koncentration af opløst stof. Udregn [X], og idet der må gælde at [CH3CH2COO-]+[CH3CH2COOH]=c, mens [CH3CH2COO-]+[CH3CH2COOH]+[H+]=[X] ses at

[H+]=[X]-c=[CH3CH2COO-]
[CH3CH2COO-]=c-[CH3CH2COO-]

indsæt i udtrykket for pKs

e) du har et puffersystem..

Svar #2
23. april 2007 af Einsteinium (Slettet)

Du skriver dette:
[H+]=[X]-c=[CH3CH2COO-]
[CH3CH2COO-]=c-[CH3CH2COO-] (er det meningen der skal stå det samme der? )

Hvad helt præcis skal indsættes i udtrykket for pKs
(hvor du mener pKs = logKs? eller? )

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2007 af frodo (Slettet)

nej, det er ikke meningen..
der skal selvfølgelig stå:
[CH3CH2COOH]=c-[CH3CH2COO-] (copy-paste er normalt en god ting :p )

opskriv Ks, hvor ovenstående koncentrationer indgår, og udregn denne, og anvend da relationen du selv nævner.

Svar #4
23. april 2007 af Einsteinium (Slettet)

Kan det passe at den formelle koncentration er 0,0123 M ??

Og at [X] = 9,92M?

For synes det virker lidt mærkeligt!

Svar #5
23. april 2007 af Einsteinium (Slettet)

Kan det passe at den formelle koncentration er 0,0123 M ??

Og at [X] = 5,92M?

For synes det virker lidt mærkeligt!

Svar #6
23. april 2007 af Einsteinium (Slettet)

Kan det passe at den formelle koncentration er 0,0123 M ??

Og at [X] = 5,92M?

For synes det virker lidt mærkeligt!

Svar #7
23. april 2007 af Einsteinium (Slettet)

Nej! Nu fik jeg pks til 1,36 - virker det rigtigt?

tak for hjælpen though!

Skriv et svar til: Osmose, kemi opg. 6.25

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.