Kemi
Kemi, ligevægtskontanten
25. april 2007 af
Stine pigen (Slettet)
Jeg sidder lige fast i opg 1 c i dette link:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/2005-10-2.pdf
Jeg skal bestemme en ligevægtskonstant for reaktionen ved 200*C. Det der driller mig er at når der står 200*C
Je kan godt stille formlen op men vi kender da ikke nogen koncentrationer til at løse den ??
K=[H2NCONH2]*[H2O]/([NH3]^2)*[CO2]
håber nogle kemi genier kan hjælpe mig med nogle tips :/
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/2005-10-2.pdf
Jeg skal bestemme en ligevægtskonstant for reaktionen ved 200*C. Det der driller mig er at når der står 200*C
Je kan godt stille formlen op men vi kender da ikke nogen koncentrationer til at løse den ??
K=[H2NCONH2]*[H2O]/([NH3]^2)*[CO2]
håber nogle kemi genier kan hjælpe mig med nogle tips :/
Svar #1
26. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Find deltaG for de enkelte stoffer i din formelsamling og beregn deltaG for reaktionen.
Da du ikek kan finde G ved 200 Gr. C må du beregne denne ud fra deltaG=deltaH-T*deltaS
Du skal derfor også finde H og S for at beregne deltaG for reaktionen ved 200 Gr. C.
Når du har fundet deltaG er der følgende sammenhæng mellem K og G
-deltaG = RTlnK
Da du ikek kan finde G ved 200 Gr. C må du beregne denne ud fra deltaG=deltaH-T*deltaS
Du skal derfor også finde H og S for at beregne deltaG for reaktionen ved 200 Gr. C.
Når du har fundet deltaG er der følgende sammenhæng mellem K og G
-deltaG = RTlnK
Skriv et svar til: Kemi, ligevægtskontanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
