Matematik

Desperat brug for basic geometri hjælp - haster

25. april 2007 af Merit-HB (Slettet)
Jeg er virkeligt på røven, og har hastende brug for at diskutere nogle opgaver i geometri, så hvis der er nogle der gider at hjælpe mig igang, vise mig lyset til hvordan jeg kan løse nogle af problemstillingerne -

I xy-planen er givet punkterne A(0,-1,0) B(Kvdr(3),0,0) og C(0,1,0)

a) Vis at trekant ABC er ligesidet

1. Her skal jeg bare bruge længdeformlen og vise at alle længderne er ens

b) Bestem trekantens centrum E (skæringspunktet mellem højder, medianer, midtnormaler og vinkelhalveringslinjer)

1. Den her er jeg meget i tvivl om. Nogle idéer? Jeg legede lidt med tanken om at finde midtpunkterne mellem linjer og så finde midtpunktet mellem de nye midtpunker. Men det er vist ikke helt rigtigt.

c) ABCD skal være et regulært tetraeder og D skal have positiv z-koordinat. Bestem D's koordinatsæt

d) Overvej at snitfladen mellem xz-planen og tetraederet er en ligebenet trekant og benyt denne til at bestemme tetraederets topvinkel

e) Bestem centrum M for tetraederets omskrevne og indskrevne kugle

1. Er ikke engang helt sikker på hvad omskrevne og indskrevne kugle er defineret som - har en svag idé - så er ikke sikker på den her

Jeg vil selv komme med mine overvejelser - Men indtil da - Alt hjælp ville være enormt værdsat

Jeg er ikke meget for at have så meget brug for hjælp som jeg har nu, men jeg må erkende jeg har brug for det, så ja enhver hjælpsom person derude, jeg ville virkeligt værdsætte noget hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2007 af Mimical (Slettet)

a) Da AC ligger på z-aksen, må du bare skulle vise at længderne AB=BC netop ved at bruge længdeformlen.

b) Trekantens centrum bestemmes af skæringspunktet mellem de tre medianer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2007 af Mimical (Slettet)

d) i a) viser du at ABC er ligebenet dvs. |AB|=|BC|, da AC lå på y-aksen må det være |BD| vi skal finde. Da det er et regulært tetraeder må |BD|=|AB|=|BC|, hvis du kan følge mig, så beregner du længden af |BD| ved at indsætte de kendte koordinater for B og henholdsvis (0,0,z) for punktet D i længdeformlen. Herfra skal du kunne beregne z og dermed finde D's koordinater.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2007 af Mimical (Slettet)

#2 undskyld der skulle have stået c) og ikke d)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2007 af Mimical (Slettet)

e) I den omskrevne kugle ligger tetraederet indeni kuglen. Den indskrevne kugle ligger indeni tetraederet. Begge kugler har samme centrum M.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2007 af Mimical (Slettet)

d) Hov, jeg har lige opdaget at alle siderne er lige lange, dermed er alle vinklerne lige store, (havde ikke beregnet |AC|!). Det må du da kunne bruge til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2007 af Cumano (Slettet)

nr 100 ;D

Svar #7
26. april 2007 af Merit-HB (Slettet)

Hehe kunne ikke lade være med at grine en smule da jeg læste #6 :D

Tak for hjælpen Mimical og i tilfælde af du læser det her Mathon, så siger jeg mange tak til dig ligeså vel !

Skriv et svar til: Desperat brug for basic geometri hjælp - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.