Matematik

indekstal

27. april 2007 af kurdish20 (Slettet)
hej

der står i min opg at

tabellen
år 1966 2000
antal hfleever 12901 11079


opg omregne tabellens oplysninger til indekstal med 1996 som basisår

er det ik sådan


11079*100/12079

håbe får svar

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

Basisåret betyder at indekstallet er 100. du skal således omregne tallet for år 2000 til et indekstal svarende til den procentvise stigning (eller fald).

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2007 af thelife (Slettet)

er det sådan


12901/100*11079

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2007 af Imladris (Slettet)

Formlen er:

100 - ( [Forskel mellem tal] / [Oprindeligt tal] * 100)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

# 2 Nej! Man vælger et basisår, hvor indeks sættes til 100, hvorefter et års indeks er årets værdi divideret med basisårets værdi · 100.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2007 af thelife (Slettet)

er det sådan i mener

12901-11079=1822

1822/12901*100

har brugt denneformel du har skrvet

100 - ( [Forskel mellem tal] / [Oprindeligt tal] * 100

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

#5 Nej, 100-((12901-11078)/12901)*100)=85,8693124564

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/pct.html

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2007 af thelife (Slettet)

hvorofr skal man sige 100- er det ik nok med gange *100

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

#6 der mangler lige en (

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

Du skal jo beregne et indekstal!

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

#7 Prøv at byt om på tallene så basis året giver 12901 så skal du få et indekstal på 116,46

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

#10 undskyld omvendt 11078, det du finder er en procentcis ændring målt i indekstal.

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2007 af thelife (Slettet)

100-((12901-11078)/11078)*100)=16,44

får 16,44

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2007 af thelife (Slettet)

er det rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2007 af Mimical (Slettet)

#13 Du må lave en regnefejl 100-(((12901-11078)/12901)*100)=85,8693124564, nu har jeg fået det rigtige antal parenteser med!

Skriv et svar til: indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.