Matematik

nævner- og tællerpolynomiet

30. april 2007 af affekaida (Slettet)
opgaven lyder følgende

f(x) = 2x^2-x-15 over x^2+x-12

herfra skal der bestemmes rødder af den skrevne brøk og som overskriften siger nævnerpolynomiet og tællerpolynomiet.
takker på forhånd til den der vil dele sin viden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af holretz (Slettet)

Du bliver nødt til at finde rødderne i henholdsvis tæller og nævner-polynomierne først. Der hvor hele brøken har rødder, er så der hvor tælleren har en rod og nævneren ikke samtidigt har en rod (fordi man ikke må dividere med 0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af mathon


2x^2-x-15 = 2(x+2,5)(x-3)



x^2+x-12 = (x+4)(x-3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2007 af holretz (Slettet)

Så din rod bliver x = -2,5....

Skriv et svar til: nævner- og tællerpolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.