Engelsk

Hvordan siger man?

11. april 2004 af zman (Slettet)
Hey.. er lige blevet lidt i tvivl.. hvordan siger man... da det hele blev værre...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

På hvilket sprog?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2004 af D@nni (Slettet)

Det kommer meget an på den sammenhæng sætningen står i!

Men forslag:
When it all became worse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

became worse = got worse

blive = get foran tillægsord
blive = become foran navneord

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

#0 Men hvis det nu er tysk, fransk eller spansk, du skal bruge det på, er diskussionen her ret ligegyldig :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2004 af D@nni (Slettet)

#3 Hvis det er en tekst til UK, må man ikke bruge "got". Det er kun gældende i USA, selv om det langt fra er nødvendigt at bruge "got"...

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2004 af D@nni (Slettet)

#4 Det står i øverst på siden at det er engelsk..
SÅ du kan bare diskutere videre!..

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2004 af Lundgren (Slettet)

ved godt det ikke helt er det samme, men hvad med:

"When it all became critical....."

eller

"As it all came to a head......."


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2004 af D@nni (Slettet)

#7 Joh, men det kommer jo meget an på sætningens sammenhæng med den tilhørende tekst...

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ups havde helt overset kategorien :$

Citat fra "Engelsk grammatik, kapitel 12 - vanskelige udtryk, side 50":

"blive" hedder "get", hvis det står før et adjektiv, mens det hedder "become", hvis det står før et substantiv.

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2004 af Lundgren (Slettet)

#9

Det er ikke helt rigtigt.. Hvis du ser på mit indlæg(#7) er der noget der hedder;

When it all became critical..

Her er det jeg "become" foran et adjektiv..
Og det er taget fra både Dansk-Engelsk ordbogen, og i Advanced Learner's Dictionary

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2004 af D@nni (Slettet)

#9 enig..
Men "become" er stadig mere formel end "get".
Så derfor (hvis det kan la sig gøre) skal man altid prøve at undlade at bruge "got" og "get".

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Så må der være en fejl i "Engelsk grammatik, kapitel 12 - vanskelige udtryk, side 50".

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. april 2004 af Lundgren (Slettet)

Ja... men Engelsk er jo det mest "undtagelsespræget" sprog der findes.. det hele kører jo på undtagelse efter undtagelse hehe..

Skriv et svar til: Hvordan siger man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.