Matematik
fra kvadratcentimeter til liter.
30. april 2007 af
helly05 (Slettet)
ja, som overskriften henleder denne tråd til, står jeg i den situation, at jeg er ved atlave en basskasse, hvor jeg mangler denne udregning for at kunne udregne hvor lang kassen skal være....
Målene endtil videre :
Samlet areal = 51 liter
stykke a = 1685,64 kvadratcentimeter
(stykke a er højde * bredde)
ja og så står jeg så her og ikke aner resten...
Håber i kan hjælpe derude
Mvh
Kasper
ps. hvis i vil være så venlige at smide et par udregninger med så jeg selv har mulighed for at sætte mig ind i det, ville jeg blive meget glad ;)
Målene endtil videre :
Samlet areal = 51 liter
stykke a = 1685,64 kvadratcentimeter
(stykke a er højde * bredde)
ja og så står jeg så her og ikke aner resten...
Håber i kan hjælpe derude
Mvh
Kasper
ps. hvis i vil være så venlige at smide et par udregninger med så jeg selv har mulighed for at sætte mig ind i det, ville jeg blive meget glad ;)
Svar #1
30. april 2007 af Molle (Slettet)
Liter er et mål for volumen - altså ikke et samlet areal.
For volumenet gælder, at
V = h*b*l
Men du har ganget højden og bredden, så vi kan sige:
V = G*l
hvor G er grundfladearealet altså 1686 cm².
Vi skal finde l, så den må isolere. Det kan gøre ved at dividere med G på begge sider af lighedstegnet:
l = V/G
Du vil have længde i cm, så vi må omregne literne til cm³.
1 L = 1 dm³ = (10 cm)³ = 1000 cm³
Det, du kan forestille dig er en kasse, med målene 1 dm * 1 dm * 1 dm
Hvis det skal være i cm må det være 10*10*10 = 1000.
Du havde 51 L, altså V = 51*1000 cm³ = 51000 cm³
Indsæt nu i formlen:
l = V/G = (51000 cm³)/(1686 cm²) = 30,26 cm.
For volumenet gælder, at
V = h*b*l
Men du har ganget højden og bredden, så vi kan sige:
V = G*l
hvor G er grundfladearealet altså 1686 cm².
Vi skal finde l, så den må isolere. Det kan gøre ved at dividere med G på begge sider af lighedstegnet:
l = V/G
Du vil have længde i cm, så vi må omregne literne til cm³.
1 L = 1 dm³ = (10 cm)³ = 1000 cm³
Det, du kan forestille dig er en kasse, med målene 1 dm * 1 dm * 1 dm
Hvis det skal være i cm må det være 10*10*10 = 1000.
Du havde 51 L, altså V = 51*1000 cm³ = 51000 cm³
Indsæt nu i formlen:
l = V/G = (51000 cm³)/(1686 cm²) = 30,26 cm.
Svar #2
01. maj 2007 af helly05 (Slettet)
OKAY mange mange tak ;). . . . men hvor fanden ved man sådan noget fra ? :D
Skriv et svar til: fra kvadratcentimeter til liter.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
