Matematik
haster. Jeg er helt blank!
01. maj 2007 af
[email protected] (Slettet)
Der skal også foretages en teoretisk beregning af sammenhængen mellem ”y” og ”x”.
Vis først, evt. ved energibetragtninger, at vandets hastighed ”v” i vandret retning lige uden
for hullet er givet ved formlen: v = 2 * g * (h - y) (2 * g * (h - y)= hele udtrykket er sat i kvardratrod),
og argumenter for at vandets hastighed i lodret retning lige uden for hullet et nul.
Udled herefter den teoretiske sammenhæng mellem ”y” og ”x”.
Beregn den værdi af ”y”, som giver den maksimale værdi af ”x”.
Sammenlign de teoretiske resultater med de eksperimentelle resultater.
Kommenter, giv en forklaring, på eventuelle afvigelser.
Hvad gør jeg!
Vis først, evt. ved energibetragtninger, at vandets hastighed ”v” i vandret retning lige uden
for hullet er givet ved formlen: v = 2 * g * (h - y) (2 * g * (h - y)= hele udtrykket er sat i kvardratrod),
og argumenter for at vandets hastighed i lodret retning lige uden for hullet et nul.
Udled herefter den teoretiske sammenhæng mellem ”y” og ”x”.
Beregn den værdi af ”y”, som giver den maksimale værdi af ”x”.
Sammenlign de teoretiske resultater med de eksperimentelle resultater.
Kommenter, giv en forklaring, på eventuelle afvigelser.
Hvad gør jeg!
Svar #1
01. maj 2007 af holretz (Slettet)
Forestil dig at du tager en lille masse i toppen af beholderen. Den transporterer du nedad indtil den er i højde med udgangshullet i højden y over bunden. Den mister derved potentiel energi m*g*(h-y). Det modsvares af en tilvækst i kinetisk energi ½*m*v^2.
Du bruger så energibevarelsen til at finde det ønskede udtryk. Du skal være opmærksom på at dette er en forsimplet betragtning...
Du bruger så energibevarelsen til at finde det ønskede udtryk. Du skal være opmærksom på at dette er en forsimplet betragtning...
Svar #2
01. maj 2007 af [email protected] (Slettet)
tak for svaret holretz. Men hvad med den teoretiske sammenhæng mellem ”y” og ”x”.??
Svar #3
01. maj 2007 af holretz (Slettet)
hvad er dit x ? jeg kan forstå at y er højden af åbningen over bunden, men hvad med x ?
Skriv et svar til: haster. Jeg er helt blank!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
