Matematik
Benzin & olie
01. maj 2007 af
kroeyer89 (Slettet)
Hej allesammen :)
Jeg har fået stillet dennne opgave:
En billist betalte en dag 284 kr. for 30 liter benzin og 4 liter olie, mens hun en anden dag, med samme liter-priser, betalte 222 kr. for 25 liter benzin og 2 liter olie. Hvad kostede hhv. benzin og olie pr. liter?
(Kald prisen for 1 liter benzin x, og prisen for 1 liter olie y).
På forhånd tak :)
Jeg har fået stillet dennne opgave:
En billist betalte en dag 284 kr. for 30 liter benzin og 4 liter olie, mens hun en anden dag, med samme liter-priser, betalte 222 kr. for 25 liter benzin og 2 liter olie. Hvad kostede hhv. benzin og olie pr. liter?
(Kald prisen for 1 liter benzin x, og prisen for 1 liter olie y).
På forhånd tak :)
Svar #2
01. maj 2007 af bluegambler (Slettet)
solve( 284 = 30x + 4y and 222 = 25x + 2y,x)
=
x=8 and y=11
Kan intastes på lommeregner
=
x=8 and y=11
Kan intastes på lommeregner
Svar #3
01. maj 2007 af Grud (Slettet)
Løs ligningerne:
284 = 30x + 4y og
222 = 25x + 2y
Hvis du ikke ved hvordan du løser 2 ligninger med to ubekendte gør du det ved at sætte dem lig hinanden. Det vil sige at isolere fx y.
284 = 30x + 4y <=> (284 - 30x)/4 = y
222 = 25x + 2y <=> (222 - 25x)/2 = y
Så sætter du ligningerne lig hinanden og finder y. Dernæst indsætter du y i en af de oprindelige ligninger for finder x
284 = 30x + 4y og
222 = 25x + 2y
Hvis du ikke ved hvordan du løser 2 ligninger med to ubekendte gør du det ved at sætte dem lig hinanden. Det vil sige at isolere fx y.
284 = 30x + 4y <=> (284 - 30x)/4 = y
222 = 25x + 2y <=> (222 - 25x)/2 = y
Så sætter du ligningerne lig hinanden og finder y. Dernæst indsætter du y i en af de oprindelige ligninger for finder x
Skriv et svar til: Benzin & olie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
