Matematik
hjælp til differentialregning
01. maj 2007 af
pharma (Slettet)
Hej, håber nogen vil hjælpe mig med denne opgave, tak på forhånd:
Vi har en funktion med forskrift
f(x)=ln(x)+/3-e^-2)*x
og en funktion g med forskrift
g(x)=x^2+4x+6
har en tangent t, der er parallel med tangenten i punktet (e^2,f(e^2)) til grafen for funktionen f.
Vi skal bestemme en ligning for tangenten t.
Vi har en funktion med forskrift
f(x)=ln(x)+/3-e^-2)*x
og en funktion g med forskrift
g(x)=x^2+4x+6
har en tangent t, der er parallel med tangenten i punktet (e^2,f(e^2)) til grafen for funktionen f.
Vi skal bestemme en ligning for tangenten t.
Svar #2
01. maj 2007 af Riemann
Find hældningen af tangenten til grafen f i (e^2,f(e^2)) ved at differentiere f og sætte x=e^2.
Find herefter ud af i hvilket punkt tangenten til grafen for g har samme hældning (differentier g og sæt den afledte lig hældningen af tangenten til f i (e^2,f(e^2).).
Find herefter ud af i hvilket punkt tangenten til grafen for g har samme hældning (differentier g og sæt den afledte lig hældningen af tangenten til f i (e^2,f(e^2).).
Svar #3
01. maj 2007 af pharma (Slettet)
Kan du ikke lige uddybe det lidt mere så er du super sød hehe..
Men jeg har fundet ud af at hældningen af tangenten til grafen f er 3, og har også differentieret g, derefter er det lidt tåget...
Men jeg har fundet ud af at hældningen af tangenten til grafen f er 3, og har også differentieret g, derefter er det lidt tåget...
Svar #4
01. maj 2007 af Riemann
Differentier f(x) så får du f'(x). Udregn herefter
f'(e^2)
Dette er hældningen af tangenten i (e^2,f(e^2) - den kalder jeg æ fremover (det er den du har fået til 3).
Udregn herefter g'(x) og løs ligningen
g'(x)=æ.
Jeg kalder løsningen til denne ligning for å.
Nu ved du at den anden tangent går igennem (å,g(å))...
f'(e^2)
Dette er hældningen af tangenten i (e^2,f(e^2) - den kalder jeg æ fremover (det er den du har fået til 3).
Udregn herefter g'(x) og løs ligningen
g'(x)=æ.
Jeg kalder løsningen til denne ligning for å.
Nu ved du at den anden tangent går igennem (å,g(å))...
Skriv et svar til: hjælp til differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
