Dansk

Hvordan man skriver en god stil?

02. maj 2007 af Teh_Man
Hejsa.
Jeg går i niende klasse, og jeg har skrevet mange stile, men desværre sider jeg stadig fast mellem 7-8. Jeg er lidt usikker på hvordan jeg skal skrive en god stil for at kunne opnå en lidt bedre karakter. Jeg ville være meget taknemlig hvis nogle måske kunne give mig nogle gode råd, eller noget i den "stil" :)

Eksamen nærmer sig også, og jeg vil gerne gå ud af niende klasse med højst et 9-tal i dansk skriftlig fremstilling. Tak på forhånd!

Hilsen Teh_Man :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af Dano

Kig alle stilene igennem for respons! :)?
Det er altid et godt udgangdspunkt at gå efter..
Ellers så spørg din lærer, de bliver sku glade når elever spørger om sådan noget!

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2007 af Dano

Det jeg mener med, at du skal kigge dem igennem for respons er pga. at lærer generelt begrunder hvorfor de har givet den karakter de har givet..
Også har du jo noget at gå efter..

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af anne89anne

Det er desuden altid godt at være særligt opmærksom på dit sprog. Ikke for kompliceret, men alligevel velformuleret. Dvs. ikke noget med meget mystiske fremmedord du ikke forstår, men overvej alligevel ofte om det skrevne evt. kunne formuleres bedre.

- Min erfaring at folkeskolelærere elsker velartikulerede elever :P Også kan man ellers slippe afsted med meget.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2007 af IdaK

Hæv dig ud over det sædvanlige. Gå efter berettermodellen når du skriver historier. TJEK GRAMMATISKE FEJL! Prøv at kig din stil igennem, som om du ikke selv havde skrevet den, og se om du synes, den er spændende. Eller endnu bedre, få en som stilen kunne henvende sig til (fx forældre eller små søskende) til at læse den igennem, og lade dem komme med kommentarer.

Sørg for at vide en masse om emnet, inden du går i gang med at skrive. Det hjælper bare så meget, man skriver SÅ bedre, når man ved en masse om det!!!! Så søg på internettet eller lån bøger eller aviser osv.

Som en anden har sagt, få fat på en synonom ordbog. Og hellere korte men præcise sætninger, i hvert fald hvis det er en analyse eller lignende!

Skriv et svar til: Hvordan man skriver en god stil?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.