Matematik
3.A Redegørelse-tangent
02. maj 2007 af
TFL (Slettet)
Hej
Jeg har lige et problem med en opgave
eg har en funktion f(x) = ln(1+2x)-1/3x
og har bestemt f´(x) = 2/(2x+1) -1/3
men jeg har kan ikke lige besvare følgende
gør rede for at grafen f har en tangent der er parallel med y =5/3x-2
Jeg ved at 5/3 er hældningskoefficienten og den er igen tangenthældningen i et punkt dvs. hvis jeg indsætter 5/3 i f'(x) får jeg
5/3=f'(x) => x=0
men herfra ved jeg ikke lige hvad jeg skal gøre
burde det ikke stå 5/3=5/3
hvad gør jeg forkert?
på forhånd tak
Jeg har lige et problem med en opgave
eg har en funktion f(x) = ln(1+2x)-1/3x
og har bestemt f´(x) = 2/(2x+1) -1/3
men jeg har kan ikke lige besvare følgende
gør rede for at grafen f har en tangent der er parallel med y =5/3x-2
Jeg ved at 5/3 er hældningskoefficienten og den er igen tangenthældningen i et punkt dvs. hvis jeg indsætter 5/3 i f'(x) får jeg
5/3=f'(x) => x=0
men herfra ved jeg ikke lige hvad jeg skal gøre
burde det ikke stå 5/3=5/3
hvad gør jeg forkert?
på forhånd tak
Svar #1
02. maj 2007 af Grud (Slettet)
Du gør det somend rigtig nok. Hvis to linier er parallele så har de samme hældningstal. Derfor må du være i stand til at find x0 til det punkt hvor grafen f og den givne tangent er parallele ved at finde f'(x) = 5/3.
Du siger du her finder x0 = 0. Således er du istand til at finde ligningen for tangenten da du kender tangentligningen:
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Skriv hvis du har flere problemer.
Du siger du her finder x0 = 0. Således er du istand til at finde ligningen for tangenten da du kender tangentligningen:
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Skriv hvis du har flere problemer.
Svar #2
02. maj 2007 af TFL (Slettet)
går tangenten så igennem 0,0?
dvs ligningen er y=0+5/3(x-0) <=> y=5/3x ?
dvs ligningen er y=0+5/3(x-0) <=> y=5/3x ?
Svar #3
02. maj 2007 af TFL (Slettet)
never mind, kan se at det går igennem 0,0
Tak for hjælpen Grud
Tak for hjælpen Grud
Skriv et svar til: 3.A Redegørelse-tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
