Fysik
Impuls. Haster
02. maj 2007 af
jacob hermann (Slettet)
Hej.
Jeg skal skrive en rapport om impuls, hvor forsøget gik ud på at bevise impulssætningen. jeg kunne rigtig godt bruge nogle links til masser af baggrundsviden, da indholdet vores egen lærebog er sparsomt.
Jacob.
Jeg skal skrive en rapport om impuls, hvor forsøget gik ud på at bevise impulssætningen. jeg kunne rigtig godt bruge nogle links til masser af baggrundsviden, da indholdet vores egen lærebog er sparsomt.
Jacob.
Svar #1
02. maj 2007 af sapiens (Slettet)
altså loven om impulsbevarelse? den kan udledes ved Newtons love.
Svar #2
02. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Impuls(også kaldes bevægelsesmomentet) er givet ved teoremet:
pf-pi=delta(p)=J og J er integralet af F(t)dt, fra t=ti til t=tj.
Impulsen er en vektor, og så skal du huske at impulsen er bevaret. Prøv at tænke på elastiske sammenstød (to billardkugler for eksempel uden friktion, eller hvor vi kan se bort fra den. Impulsen er altå lig differencerne i produktet at masse og hastighed, hvis man skal sige det med ord.
Tip: søg altid dine oplysninger på engelsk, så får du mange besvarelser.
V.h.
Erik Morsing
pf-pi=delta(p)=J og J er integralet af F(t)dt, fra t=ti til t=tj.
Impulsen er en vektor, og så skal du huske at impulsen er bevaret. Prøv at tænke på elastiske sammenstød (to billardkugler for eksempel uden friktion, eller hvor vi kan se bort fra den. Impulsen er altå lig differencerne i produktet at masse og hastighed, hvis man skal sige det med ord.
Tip: søg altid dine oplysninger på engelsk, så får du mange besvarelser.
V.h.
Erik Morsing
Svar #3
02. maj 2007 af jacob hermann (Slettet)
Mange tak for jeres svar. det var dog ikke helt hvad jeg søgte efter. jeg kender godt impulssætningen. det jeg egentlig søgte efter var bla. en generel udledelse af impulssætningen. derudover kunne jeg godt bruge noget generel teori om impuls: uelastisk, elastisk osv.
Jacob
Jacob
Skriv et svar til: Impuls. Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
