Matematik

Hjælp til ligning

12. april 2004 af BenedikteB (Slettet)
Hej det er mig igen og tak for hjælpen sidst der var super.
Nu har jeg desværre igen et problem.
Hvis jeg har ligningen:

x^2=4+(x-2)^2

Hvordan pokker får jeg så resultatet x=2?
Tusind tak.
Knus Benedikte

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

du regner (x-2)^2 ud og derefter ender du med en andengrads ligning. har ik regnet det ud men mener nok at der kommer en 2.gradsligning ud af det og dernæst finder du diskriminant og til slut rødder men den fremgangsmåde er du vel bekendt med:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2004 af erdos (Slettet)

x^2=4+(x-2)^2 <=>
x^2-4=x^2+4-4x <=>
4x=8 <=>
x=2

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

#2 dygtig lille dreng men lad dog pigen regne det selv!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2004 af erdos (Slettet)

Javel... Men en andengradsligning kommer der jo ikke ud af det...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

nej jeg fandt en blyant frem og efterregnede det du havde skrevet og fandt så ud af at x^2 gik ud med hinanden. Men du må da give mig ret i at hun lærer bedst ved at lave det selv og ikke ved bare at få det foræret.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2004 af erdos (Slettet)

Det er som regel også min holdning, men du må ligeså give mig ret i, at det næsten er så simpelt, at det er svært at forklare uden at vise det med regnestykket.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

man kunne give en lille forklaring og lade hende give et bud og hvis det så ik passer kunne man skrive regnestykket og dernæst forklare hvad hun gør forkert......men det er jo også ligemeget nu....en så lille ting skal ikke skille folk ad.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2004 af erdos (Slettet)

Der har du helt ret (-;

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

jaeh okay - det synes jeg nu ellers det skulle... :P

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2004 af erdos (Slettet)

Hold nu kæft Mads^^ og pas dine fødselsdagsgæster!! (-;

Gode gaver?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

#9 du har føzdag og gæster men alligevel er du på nettet!? er det ik lidt uhøfligt?

Forresten Tillykke med dagen:)

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

nah - de er skredet... Bare nogle gamle mennesker der lige skulle droppe cash af :]

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

hehe:)

Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.