Matematik
Ligning
05. maj 2007 af
hollak (Slettet)
hvordan løser man sådan en ligning: 3(x+1)+4=27-x
har fået den til at være 5, men er dog ikke helt sikker...
har fået den til at være 5, men er dog ikke helt sikker...
Svar #1
05. maj 2007 af Allie (Slettet)
Så tror jeg du har gjort det rigtigt.
Du starter med at gange ind i parentesen, så du får
3X+3+4=27-X
Derefter forkorter du den
3X+7=27-X
Så isolerer du X på den ene side og de rene tal på den anden side af lighedstegnet. Fx
3X+X+7=27
4X=27-7
4X=20
Nu skal du have firtallet over på den anden side af lighedstegnet, så X står helt alene. Det gør du ved at dividere med 4 på begge sider, så du til sidst får at
X=5
hvilket også var det du selv kom frem til. :)
Du starter med at gange ind i parentesen, så du får
3X+3+4=27-X
Derefter forkorter du den
3X+7=27-X
Så isolerer du X på den ene side og de rene tal på den anden side af lighedstegnet. Fx
3X+X+7=27
4X=27-7
4X=20
Nu skal du have firtallet over på den anden side af lighedstegnet, så X står helt alene. Det gør du ved at dividere med 4 på begge sider, så du til sidst får at
X=5
hvilket også var det du selv kom frem til. :)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
