Matematik

Renteregning

05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)
Kontoen som der er tale om er med halvårlige terminer,(rentefoden er på 2% halvårligt.
Så indsættes 4376 kroner, men hvad står kontoen så på efter 4 år???

Nogen der har et bud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Sæt den ind i kapitalfremskrivningsformlen K=Ko*(1+r)^n ... Den skulle nok gerne kende...

Svar #2
05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)

ja ja kender den godt men det med halvårligt forvirrer mig

Svar #3
05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)

hjælp tak :/

Svar #4
05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)

ej er der virkelig ingen. ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2007 af IdaK (Slettet)

Altså startbeløbet er på 4376 kroner eller hvad?

Svar #6
05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)

ja.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2007 af IdaK (Slettet)

For så skal du bruge denne formel:

K4=4376*(2*(1+0,02))^4

TROR JEG. Er ikke sikker .. Men der har man jo ganget med 2 ..

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Du skal tænke på n som terminer. På 1 år er der 2 terminer, så på 4 år må der være 8 terminer

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Så den hedder altså K=4376*1,02^8

Svar #10
05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)

ok

så ..

K8=4376*(1+0,02)^8= et eller andet ..

er det sådan??

Svar #11
05. maj 2007 af ibibibber (Slettet)

ok tak..

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2007 af Billal001 (Slettet)

3675.84

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2007 af Billal001 (Slettet)

2*4376/100= 87.52

87.52*8= 700.16

700.16 - 4376= 3675.84

Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.