Kemi
isotop
05. maj 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
vil lige høre det jeg har skrevet i kemi om isotop er rigtig og nogle spørgesmål
isotop er = atomer med samme antal protoner men forskelligt antal neutroner i kernen
fx Na
22 er nukleontallet/ masse --> antal proton og neutron
11 er protonen
for at finde neutron skal man sige
Na=22-11=11 neutron
hvor får man nukleontallet
skal det endelige altid være lige meget proton og neutron i kernen
vil lige høre det jeg har skrevet i kemi om isotop er rigtig og nogle spørgesmål
isotop er = atomer med samme antal protoner men forskelligt antal neutroner i kernen
fx Na
22 er nukleontallet/ masse --> antal proton og neutron
11 er protonen
for at finde neutron skal man sige
Na=22-11=11 neutron
hvor får man nukleontallet
skal det endelige altid være lige meget proton og neutron i kernen
Svar #2
05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hvor får man nukleontallet for jeg synes der tit kommer forskellig tal
Svar #3
05. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hvor får man nukleontallet for jeg synes der kommer forskelig tal
Skriv et svar til: isotop
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
