Matematik
Løsning af ligning
07. maj 2007 af
Thilde17 (Slettet)
Hej, jeg har fået denne opgave som er uden hjælpemidler.
Bestem de tal a, for hvilke ligningen x^2+ax+a=0 har mindst en løsning.
Her har jeg så sagt at, for at der er mindst en løsning skal d>0. Derfor skal b^2-4ac>0 ensbetydende med at -3a^2>0. Og da dette altid vil være negativ findes der ingen tal a, for hvilke ligningen har mindst en løsning..
Men jeg er ret meget i tvivl om det er korrekt!
Hvis der er en der har forstand på det, vil det være dejligt hvis jeg lige kunne få et hint eller to..
Bestem de tal a, for hvilke ligningen x^2+ax+a=0 har mindst en løsning.
Her har jeg så sagt at, for at der er mindst en løsning skal d>0. Derfor skal b^2-4ac>0 ensbetydende med at -3a^2>0. Og da dette altid vil være negativ findes der ingen tal a, for hvilke ligningen har mindst en løsning..
Men jeg er ret meget i tvivl om det er korrekt!
Hvis der er en der har forstand på det, vil det være dejligt hvis jeg lige kunne få et hint eller to..
Svar #1
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Nej!
For at der er mindst en løsning skal diskriminanten(a^2-4*a) være 0 eller positiv.
Hvis a==0 fås x=0, hvis a=4 fås x=-2
V.h.
Erik Morsing.
For at der er mindst en løsning skal diskriminanten(a^2-4*a) være 0 eller positiv.
Hvis a==0 fås x=0, hvis a=4 fås x=-2
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
07. maj 2007 af Thilde17 (Slettet)
Ja det er rigtigt.. men under alle omstændigheder, får jeg så ikke en andengradsulighed som hedder -3a^2>eller=0?
hvordan løser jeg den?
skal jeg til at finde rødder og skitsere den? er der ikke en nemmere løsning?
hvordan løser jeg den?
skal jeg til at finde rødder og skitsere den? er der ikke en nemmere løsning?
Svar #4
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Man skal bare huske, at e´t ulighedstegn skifter, hvis man ganger med et negativt tal.
E.M.
E.M.
Skriv et svar til: Løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
