Matematik
geometri
07. maj 2007 af
una (Slettet)
i trekant ABC gælder |BC|=2|AB| og |AC|=5/2|AB|
Bestem cos(C)
hvad betyder fx |BC|=2|AB|
betyder det at BC er dobbelt så lang som AB? og i så fald, hvordan skal det så sættes ind i cosinusformlen?
Bestem cos(C)
hvad betyder fx |BC|=2|AB|
betyder det at BC er dobbelt så lang som AB? og i så fald, hvordan skal det så sættes ind i cosinusformlen?
Svar #2
07. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
Hvis vi går ud fra, at AB er 10 cm lang.
dvs. BC er ½*1 cm = 0,5 cm
AC er 1/(5/2)*1 cm = 0,4 cm
AB var jo 1 cm. (antagelse)
hmmm... hvorfor vil du egentlig finde cos (C)?? Det vil altid være 0 (da du kun kan bruge cosinus i en retvinklet trekant. Vinkel C er defineret som 90 grader.)
dvs. BC er ½*1 cm = 0,5 cm
AC er 1/(5/2)*1 cm = 0,4 cm
AB var jo 1 cm. (antagelse)
hmmm... hvorfor vil du egentlig finde cos (C)?? Det vil altid være 0 (da du kun kan bruge cosinus i en retvinklet trekant. Vinkel C er defineret som 90 grader.)
Svar #3
07. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
det er vel bare en dum opgave, hvor man skal snydes godt og grundigt (:
Svar #4
16. januar 2008 af Ludovix (Slettet)
Nope. Der er jo også en formel for cosinusrelationer i en vilkårlig trekant, der lyder således:
c^2=a^2+b^2-2ab cos C
isoler cos C
cos C = a^2+b^2-c^2/2ab
Er muligvis den der benyttes, nu når opgaven ikke siger noget om, hvorvidt trekanten er retvinklet eller ej.
c^2=a^2+b^2-2ab cos C
isoler cos C
cos C = a^2+b^2-c^2/2ab
Er muligvis den der benyttes, nu når opgaven ikke siger noget om, hvorvidt trekanten er retvinklet eller ej.
Skriv et svar til: geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
