Matematik

værdi af x - 1 opg

08. maj 2007 af Sannaen (Slettet)


Hvoerdan udregner jeg værdien(værdierne) for x i denne funktion - når gradienten er 0
y = ((x^2) -3)e^-x

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af holretz (Slettet)

at din gradient er 0 betyder bare at din afledede er 0, så du skal først diffentiere funktionen. Så sætter du du f'(x) = 0 og løser ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Mt forslag: Dan først funktionen
z(x,y) = y - (x^2-3)*e^(-x), der øjensynlig er 0.
Gradientvektoren er så:
nabla(f(x,y)) = f1(x,y)*i + f2(x,y)*j. i og j er jo så enhedsvektorerne. Det kan også skrives som
(i*d/dx + j*d/dy))*f(x,y).

Prøv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg får x=1.
Håber ikke jeg har være for hurtig.

V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg får gradientvektoren til:

(1,-2*e)

men jeg håber du vil kontrollere det Holretz, jeg er desværre tit lidt sjusket.

Svar #5
08. maj 2007 af Sannaen (Slettet)

/: Ej, det forstod jeg slet intet af !
hehe, har slet ikke lært nogle af de udtryk.. Kan den laves på lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Ikke hvis der er for meget lommeuld i.
Nej, du skal bare bemærke at et punkt pu cirklen kan skrives som (x,y). Da udtrykker y ved x, sådan at du får punktet (x,f(x)):

(x,(x^3-3*e^-x)

Gradienten er blot den vektorafledede af funktionen f(x,y), altså (df,dy) kort skrevet. Når en vektor skal være 0-vektoren, så skal både x og y-koordinaterne være 0, altså hedder vektoren (0,0).

Nu kan jeg ikke forklare det bedre.

V.h
Erik Morsing.

Skriv et svar til: værdi af x - 1 opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.