Matematik

skæringspunkt ml. linjer

08. maj 2007 af tralalalala (Slettet)
hvordan findes skæringspunktet mellem to rette linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du har ligningen for linierne, så sætter du de to ligninger lig hinanden.....

Svar #2
08. maj 2007 af tralalalala (Slettet)

men finder man så ikke kun x?

altså jeg gjorde sådan her:

1,5x+2 = 2x+5 <=> -0,5x = 3 <=> x = -6

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af peter lind

Ligningerne for linierne kan betragtes som et ligningssystem med 2 ligninger og 2 ubekendte. Løsningen til dette ligningssystem er skæringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2007 af badooo (Slettet)

#2
Når du har x-koordinaten til et punkt kan du jo beregne samme punkts y-koordinat.
Husk at du nu kun har en ubekendt, y.

Skriv et svar til: skæringspunkt ml. linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.