Matematik

Hjælp til en side i en trekant!

09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har denne trekant: http://img.photobucket.com/albums/v353/ElectricBoogie/trekant.jpg

Og, jeg får at vide at vinkelhalveringslinjen for vinkel A skærer siden BC i et punkt D!

Nu skal jeg så beregne AD - Men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af iB (Slettet)

Start med at finde vinkel BAC. Halvdelen af den vinkel, er jo så vinkel BAD, og så har du de 3 oplysninger du behøver, for at kunne regne på trekant BAD. (du kan selvfølgelig også se på DAC, men det er jo hip som hap)

Svar #2
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Er gjort - 55 grader! Men jeg kan ikke få |AD| til at passe?

Svar #3
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

3 oplysninger er da ikke nok?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvilket niveau du er på. Men mit bud er sinusrelationerne.
Når du har vinkel CDA, kan du beregne siden AD.

Ved ikke om du kender sinusrelationerne, men i det her tilfælde lyder de:

AD/(sin C)=AC/(sin CDA) <=>
AD= ((sin C)*AC)/ (sin CDA) =>
AD= ((sin 42,6)*225)/sin 29,45
AD=309,7586.

Hilsen Lisa

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

øøøh, havde ikk set det var komma tal, men bar sæt dem ind i stedet.. SORRY

Svar #6
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvis du ser på trekanten, kan du se at dit resultat overhovedet ikke kan passe! Desværre!

Svar #7
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg forstår ikke det du skriver der, og jeg har ingen vinkel som er 29,45!

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

Nej.. Har den nu. Det var min vinkel CDA der var forkert. Nu får jeg 15,5417, kan du bruge det ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

CDA = 78,5

Svar #10
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Heh, jo det passer en del bedre :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

Kan du bruge det ? Hvilket niveau er du på ? Kender du sinus relationerne ?

Svar #12
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Men hvorfor skriver du 29,45??

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

jeg skrev 29,45, fordi jeg laved en forkert beregning ved vinkel CDA, der skal stå 78,5 i stedet...
Altså:
AD/(sin C)=AC/(sin CDA) <=>
AD= ((sin C)*AC)/ (sin CDA) =>
AD= ((sin 42,6)*225)/sin 78,5
AD= 15,54

giver det mening for dig ?

Svar #14
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Du kan bare ikke bruge vinkel 78,5, da den ikke er en del af trekant ACD! Vi skal jo regne |AD|! Kig lige på tegningen i mit link øverst igen!

Og jeg er også 3.g'er ;)

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

AD/(sin C)=AC/(sin CDA) <=>
AD= ((sin C)*AC)/ (sin CDA) =>
AD= ((sin 42,6)*22,5)/sin 78,5

AD= 15,54

Nu sku der ikk være flere fejl.. SORRY..

Svar #16
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Er du sikker på det ikke er AB du prøver at regne? Jeg tror bestemt ikke man kan regne AD vha. vinkel B!

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. maj 2007 af hulemusen (Slettet)

vinkel A, er: 180-(42,6+78,5)=58,9
Altså er vinkel CAD = 58,9/2 =29,45
Så er vinkel CDA = 180-(42,6+29,45)=107,95

AD/(sin C)=AC/(sin CDA) <=>
AD= ((sin C)*AC)/ (sin CDA) =>
AD= ((sin 42,6)*22,5)/sin 107,95
AD= 16,01

Hmm, du må virkelig undskylde, men sidder selv med en stor opgave, så tænker ikk så meget.. Men det her er mit endelig bud, frit for fejl, håber jeg..


Svar #18
09. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Ser og lyder rigtigt! Takker !

Skriv et svar til: Hjælp til en side i en trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.