Matematik
Annuitets regning
13. maj 2007 af
zhb2 (Slettet)
Hej!
Jeg har en opgave med annuitetsregning her, den lyder således_
LÅnet er 400.000
Antal ydelser: 40 halvårlige , første ydelse betales halvt år efter oprettelse
Rente: 3 %
Halvårlige ydelse: 17.500
Og den sidste ydelse er mindre end de 39 mindre end de andre..
A) Beregn restgælden efter 39. ydelse er betalt?
b) Beregn størrelsen af sidste ydelse?
I må meget gerne give et uddybende så jeg også kan forstår
PÅ forhånd mange gange TAK!
Jeg har en opgave med annuitetsregning her, den lyder således_
LÅnet er 400.000
Antal ydelser: 40 halvårlige , første ydelse betales halvt år efter oprettelse
Rente: 3 %
Halvårlige ydelse: 17.500
Og den sidste ydelse er mindre end de 39 mindre end de andre..
A) Beregn restgælden efter 39. ydelse er betalt?
b) Beregn størrelsen af sidste ydelse?
I må meget gerne give et uddybende så jeg også kan forstår
PÅ forhånd mange gange TAK!
Svar #1
13. maj 2007 af mathon
G =y/r*[1-1,03^(-40)]
a) restgæld=400000*1,03^39 -(17500/0,03*[(1,03^39) - 1])
b) restgæld*1,03
Svar #3
13. maj 2007 af mathon
400000 ført 39 terminer frem 400000*1,03^39
værdien af 39 indbetalinger à kr 17500 indbetalt med 1 termins mellem rum
er 17500/0,03*[(1,03^39) - 1]
restgælden lige efter 39. indbetaling er differencen
restgæld=400000*1,03^39 -(17500/0,03*[(1,03^39) - 1])
værdien af 39 indbetalinger à kr 17500 indbetalt med 1 termins mellem rum
er 17500/0,03*[(1,03^39) - 1]
restgælden lige efter 39. indbetaling er differencen
restgæld=400000*1,03^39 -(17500/0,03*[(1,03^39) - 1])
Svar #6
13. maj 2007 af zhb2 (Slettet)
Jeg forstår godt at den forste er fremskrivningsformelen men denne -(17500/0,03*[(1,03^39) - 1]) forstår jeg ikke.. Hvilken formel er det?
Skriv et svar til: Annuitets regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
