Matematik

Differentiering

13. maj 2007 af zhb2 (Slettet)
HEj!

Jeg har fået til opgave at differentiere denne funktion:

2xln(X)-X^2+5 xE(det underlige E) ]o;uendelig[

PÅ forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af Matkaj

x*ln(x) differentierer du med produktreglen

Svar #2
13. maj 2007 af zhb2 (Slettet)

Jeg ved at ln(x) differentieret giver 1/x men når der står 2xln(X) hvad skal man så?

x er gange og X er ubekendt

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af Matkaj

Ok så brug denne regel (kf)' = kf' dvs. den afledede af 2lnx er 2*1/x

Svar #4
13. maj 2007 af zhb2 (Slettet)

OK tak så det hele differenteiret er: 2x1/x-2X ?

Eller er det anderledes?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

(f*k)' = f'k +fk', så det bliver:

2*ln(x) + 2.

V.h.
Erik Morsing.


Svar #6
14. maj 2007 af zhb2 (Slettet)

OK det forstår jeg så ikke lige.. ln(x) differienteret burde give 1/x jo ..

Men ellers tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#6 Hvad er det du ik forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#6
(ln(x))'=1/x det er ganske rigtigt! Men du har en funktion der siger:

2x*ln(x)-^2+5

Produktreglen siger jf. #5

2*ln(x)+(2x*1/x)=2*ln(x)+2

og så skal du lige have det sidste med

2x*ln(x)+2-2x som er facit!

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#8 Undskyld rettelse!
2*ln(x)+2-2x

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2007 af Riemann

#0
En anden gang så brug et andet tegn en "x" som gangetegn! - man misforstår det på den måde du har skrevet det.


Når funktionen, f(x)= 2 * ln(x)-x^2+5, differentieres fås

f'(x)=2/x -2x

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.