Matematik

ligning

14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej


har lige selv lavet en ligning om i ville se om jeg har lavet den rigtig og kig på min mellemregning om den er forståeligt


5x+4
-----=-5
4x


5x+4=-5*4x

5x+4=-20x

5x+4-4=-20x-4

5x=-20x-4+20x

5x+20x=-4

-4/25x=0,2

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det går galt til sidst: 25x = - 4 <=> x = -4/25 = - 16/100 = -0.16

Pas på med at få ryddet op i ligningen inden du laver det næste skridt, så du ikke bliver forvirret over at der står for meget på en linie: det mest eksemplariske er at ofre een linie på hver ting du gør ved ligningen, og så rydde op i den næste linie.
Altså: 5x + 4 -4 = - 20x -4 <=> 5x = -20x - 4

<=> 5x + 20x = -20x + 20x - 4 <=> 25x = -4

o.s.v.

Som du kan se: en linie hvor du "gør" noget ved ligningen og 1 hvor du renskriver. På denne måde er der mindst chance for at lave fejl, og du kan nemmere spore fejlen hvis der kommer en.

Svar #2
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

mener du her der er fejl


5x=-20x-4+20x

5x+20x=-4

-4/25x=0,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af holretz (Slettet)

Ja...se her: 5x + 20x = -4 <=> 25x = -4 <=> 25x/25x = -4/25x <=> 1 = -4/25x .........kan du se forskellen ?

Du skal huske at gøre det samme på begge sider og skrive hvad det er du gør - det er den bedste måde at lære det på - lad være med at lave de nemme løsninger hvor du udelader mellemregninger, for der er alt for stor chance for at regne forkert. Det kan du vente med til du bliver rutineret i det.

Svar #4
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

25x/25x = -4/25x <=> ja jeg glemte at sige 25x/25x ik?



Svar #5
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

og det giver -0,16 kan det passe

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2007 af holretz (Slettet)

ja...til begge

Svar #7
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

men ellers så er min mellemregning ok hvis jeg får en magen til det i skriftlig eksam ik

Svar #8
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

får du også -0,16

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du vil være sikker på at få noget for opgaven, så skal du sørge for at vise at du forstår fremgangsmåden i ligningsløsningen. Den eksemplariske måde at gøre det på, er den jeg har foreslået:

brug en linie på at skrive hvad det er du gør, og en linie på at rydde op.

Hvis du får et forkert slutresultat så tæller det kun som en mindre fejl, hvis du ellers har brugt en korrekt fremgangsmåde - du må forstå at det man kigger efter ikke er om du laver en regnefejl, men om du forstår hvordan du skal gøre. Det er det væsentlige. Det er klart at for at få den højeste karakter, så skal du både forstå princippet og få det rigtige resultat.

Svar #10
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

ja du har ret tusind tak for din hjælp håber ikke du er blevet træt af mig :-) med alle min spørgesmål hehe


lige en sidste ting når man nu ville kontroller om resultatet er rigtig skal man så ike put den x man har i ligningen

gang med de x der er


altså 25x*-0,16=-4


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.