Matematik
rente
14. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
Nogen der kan hjælpe ?
opg lyder :
Et beløb indsættes på en konto og vokser i løbet af 3 år til 13891,50 kr.Renten er i hele perioden 5% p.a.
Bestem det indsatte beløb?
Skal jeg så gøre dette:
Ko = 13891,50/(1+0,05)^3
?
opg lyder :
Et beløb indsættes på en konto og vokser i løbet af 3 år til 13891,50 kr.Renten er i hele perioden 5% p.a.
Bestem det indsatte beløb?
Skal jeg så gøre dette:
Ko = 13891,50/(1+0,05)^3
?
Svar #1
14. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Ks=Ko*(1+r)^n
Det er renteformlen, sæt dig lige føt ind i, hvorfor den er sådan.
Du kan gange på begge sider af lighedstegnet med (1-r)^-n og får:
Ko=Ks*(1+r)^-n
Startkapitalen er 12 000 kroner.
Din formel er rigtig nok, blot er det smartere at bruge ovennævnte.
V.h.
Erik Morsing.
V.h.
Erik Morsing.
Det er renteformlen, sæt dig lige føt ind i, hvorfor den er sådan.
Du kan gange på begge sider af lighedstegnet med (1-r)^-n og får:
Ko=Ks*(1+r)^-n
Startkapitalen er 12 000 kroner.
Din formel er rigtig nok, blot er det smartere at bruge ovennævnte.
V.h.
Erik Morsing.
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
