Matematik
ligning
15. maj 2007 af
white_angel (Slettet)
a)Løs ligning
x^2-7x+10=0
b) To linjer l og m er bestemt ved
l: 2x-y-4=0
m: x+3y+5=0
Bestem koordinatsættet mellem linjerne l og m.
Hjælp! Hvordan skal jeg gøre det?
x^2-7x+10=0
b) To linjer l og m er bestemt ved
l: 2x-y-4=0
m: x+3y+5=0
Bestem koordinatsættet mellem linjerne l og m.
Hjælp! Hvordan skal jeg gøre det?
Svar #1
15. maj 2007 af Amigo (Slettet)
a)
Der er tale om en andengradsligning!
Metodisk løser du den sådan:
1) Find diskriminanten D (D = b^2-4ac)
Du ved, at hvis
d<0 ; ingen løsninger
d=0 ; én løsning
d>0 ; to løsninger
2) Brug diskriminanten til at finde løsningerne, idet
x = (-b+/-kvadratrod(D))/(2a)
Se evt. dette link, som viser formlerne mere overskueligt:
http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning
b)
Du må mene, at du skal bestemme skæringen mellem linjerne? I så fald løser du opgaven slavisk ved at løse to ligninger med ubekendte.
Amigo
Der er tale om en andengradsligning!
Metodisk løser du den sådan:
1) Find diskriminanten D (D = b^2-4ac)
Du ved, at hvis
d<0 ; ingen løsninger
d=0 ; én løsning
d>0 ; to løsninger
2) Brug diskriminanten til at finde løsningerne, idet
x = (-b+/-kvadratrod(D))/(2a)
Se evt. dette link, som viser formlerne mere overskueligt:
http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning
b)
Du må mene, at du skal bestemme skæringen mellem linjerne? I så fald løser du opgaven slavisk ved at løse to ligninger med ubekendte.
Amigo
Svar #2
15. maj 2007 af Amigo (Slettet)
Med to ubekendte*
Du starter altså med i den ene ligning at isolere x og indsætte denne værdi, hvori kun y indgår, på x's plads i den anden ligning. Således vil du kun have en ubekendt, nemlig y, som kan isoleres og dermed bestemmes!
Du starter altså med i den ene ligning at isolere x og indsætte denne værdi, hvori kun y indgår, på x's plads i den anden ligning. Således vil du kun have en ubekendt, nemlig y, som kan isoleres og dermed bestemmes!
Svar #3
15. maj 2007 af white_angel (Slettet)
a) x=5 eller x=2
l: 2x-y-4=0
m: x+3y+5=0 hvordan kan jed isolere y?
l: 2x-y-4=0
m: x+3y+5=0 hvordan kan jed isolere y?
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
