Matematik

differentiering via brøkregel

17. maj 2007 af omallycat (Slettet)
er der nogen som vil prøve at differentiere x^2-3x-4 / x^2+1 for mig?

Jeg ved godt at jeg skal bruge brøkreglen, men jeg tror jeg får et forkert svar i og med at mine tal ikke passer når jeg skal lave min monotoni undersøgelse.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Er der parenteser?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2007 af Mance (Slettet)

brøkreglen: (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/g(x)^2. (x^2-3x-4)/(x^2+1) differentieret giver: ((2x-3)*(x^2+1)-2x(x^2-3x-4))/(x^2+1)^2. så skal du bare reducere. Altså (3x^2+10x-3)/(x^2+1)^2.

Håber det kan hjælpe dig

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=347086

og

f'(x) = (3x^2+10x-3) /(x^2+1)^2

nævneren (x^2+1)^2 er positiv for alle reelle x, hvorfor den ikke har nogen fortegnsændrende indflydelse.

Du kan således hellige dig en undersøgelse af
tælleren

3x^2+10x-3 = 3*(x-(-5-sqr(34))/3)(x-(-5+sqr(34))/3)=ca.
3(x+3,61)(x-0,28)

Svar #4
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

når du finder 3,61 og 0,28 - hvad siger de så noget om/ angiver?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2007 af Mance (Slettet)

Du mener -3,61 ik.

De fundne x-værdierne fortæller om ekstrema for f(x). Du skal opsætte en monotonilinje som angiver monotoniforholdene for f(x). Husk Dm(f) og monotoniintervaller.

Skriv et svar til: differentiering via brøkregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.