Matematik

Hjææælp.. Rumgeometriopgave

21. maj 2007 af Sahar (Slettet)
Hej.. Jeg skal bestemme koordinatsættet til skæringspunktet medllem linen og beta plan.
Linien går gennem 0( 0,0,0) og P(0,8,-8)
plan har ligning 2x+5y-3z=8

Dvs. vektor OP = 0, 8, - 8

Hvad skal jeg så?

Håber i vil hjælpe.
Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Parameterfremstillingen for linjen er

l: (x,y,z)=(0,0,0)+t(0,8,-8)

dvs.

x = 0
y = 8t
z = -8t

Disse værdier substitueres ind i planens ligning, og du skal derefter isolere t.
Denne t-værdi indsættes i parameterfremstillingen for l, og du udregner (x,y,z), som dermed er koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjen og planen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2007 af sveegaard (Slettet)

Tja...en linjes parameterfremstilling kan her skrives som (x,y,z) = (0, 8t, -8t) - substituér x, y og z:

2*0 + 5(8t) - 3(-8t) = 8

Løs t og indsæt i parameterfremtillingen for linjen..

Mit bedste bud, for kan pt. ikke huske den formel, der vistnok beskriver det! :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2007 af sveegaard (Slettet)

#1 wuhoo, samme tid! :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#2 Mener ikke, at der er en formel der beskriver skæringspunktet mellem en linje og en plan.
Dette er den nemmeste og bedste måde, at gøre det på:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2007 af sveegaard (Slettet)

#4 det kan godt være jeg husker forkert...tror jeg tænkte på parameterfremstillingen for den linje, to planer fremstiller i skæringen :D

Skriv et svar til: Hjææælp.. Rumgeometriopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.